Έντονη δυσαρέσκεια ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής για τη δημοσιοποίηση ονόματος εστιατορίου με επιβεβαιωμένα κρούσματα

Έντονη δυσαρέσκεια ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής για τη δημοσιοποίηση ονόματος εστιατορίου με επιβεβαιωμένα κρούσματα

Την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής επαρχίας Αμμοχώστου (ΣΙΚΑΑ) για την δημοσιοποίηση του ονόματος του εστιατορίου στον Πρωταρά στο οποίο εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

«Με μεγάλη απογοήτευση είδαμε σήμερα το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει την επωνυμία της επιχείρησης εστίασης, όπου εντοπίστηκαν χθες 2 θετικά κρούσματα κορωνοϊού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου. Μια ανακοίνωση, προστίθεται, «που δεν εξυπηρετεί απολύτως κανένα σκοπό και δεν συμβάλει σε καμία περίπτωση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιχείρηση δεν είχε επαναλειτουργήσει».

Σύμφωνα με το σύνδεσμο «η δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων στις οποίες εντοπίζονται θετικά κρούσματα θα πετύχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που σωστά επιδιώκει να πετύχει η Κυβέρνηση». Αντί δηλαδή, αναφέρεται μεταξύ άλλων, «να έχουμε εικόνα για την διασπορά του ιού σε επαγγελματικούς κλάδους, οι επιχειρήσεις δεν θα διενεργούν διαγνωστικά τεστ καθώς η ζημιά που πιθανόν να τους προκαλέσει η δημοσιοποίηση της επωνυμίας τους σε περίπτωση που εντοπισθούν θετικά κρούσματα θα είναι τεράστια».

Εκφράζεται η θέση ότι οι αυξήσεις στα εξώδικα πρόστιμα και στις ποινές που δύναται να επιβληθούν σε επιχειρήσεις για παραβίαση διαταγμάτων «θα έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα αρκετές επιχειρήσεις να μην επαναλειτουργήσουν λόγο του φόβου επιβολής των τεράστιων αυτών προστίμων και κατά συνέπεια στην αύξηση της ανεργίας και μείωσης των εσόδων του κράτους».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE