Τμήμα Μετεωρολογίας: Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού και τα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες μέρες

Τμήμα Μετεωρολογίας: Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού και τα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες μέρες


Για την απότομη εναλλαγή του καιρού και την θερμή αέρια μάζα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο μίλησε στο ThemaOnline εκπρόσωπος του τμήματος μετεωρολογίας.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Όπως μας ενημέρωσε εκπρόσωπος του τμήματος μετεωρολογίας το σύστημα υψηλών πιέσεων σε συνδυασμό με την θερμή αέρια μάζα που επικρατούσε την προηγούμενη εβδομάδα είχε σαν αποτέλεσμα τις υψηλές (για τα δεδομένα της εποχής) θερμοκρασίες και τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (23-24/05), οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά πιο κάτω για τα δεδομένα της εποχής και αυτό οφείλεται στην αέρια μάζα.

Για ενδεχόμενο ακραίων καιρικών φαινομένων ανέφερε πως αναμένεται από το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (28/05), μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής (29/05), να υπάρξει μεμονωμένη καταιγίδα στα νότια και τα ανατολικά παράλια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE