Τμήμα Μετεωρολογίας: Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού και τα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες μέρες

Τμήμα Μετεωρολογίας: Τα σκαμπανεβάσματα του καιρού και τα φαινόμενα που αναμένονται τις επόμενες μέρες


Για την απότομη εναλλαγή του καιρού και την θερμή αέρια μάζα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο μίλησε στο ThemaOnline εκπρόσωπος του τμήματος μετεωρολογίας.

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Όπως μας ενημέρωσε εκπρόσωπος του τμήματος μετεωρολογίας το σύστημα υψηλών πιέσεων σε συνδυασμό με την θερμή αέρια μάζα που επικρατούσε την προηγούμενη εβδομάδα είχε σαν αποτέλεσμα τις υψηλές (για τα δεδομένα της εποχής) θερμοκρασίες και τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούσαν.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (23-24/05), οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά πιο κάτω για τα δεδομένα της εποχής και αυτό οφείλεται στην αέρια μάζα.

Για ενδεχόμενο ακραίων καιρικών φαινομένων ανέφερε πως αναμένεται από το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (28/05), μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής (29/05), να υπάρξει μεμονωμένη καταιγίδα στα νότια και τα ανατολικά παράλια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πηγές κάνουν λόγο για δύο μέτρα προς όφελος των Τ/κ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πηγές κάνουν λόγο για δύο μέτρα προς όφελος των Τ/κ

Δύο μονομερή μέτρα προς όφελος των Τουρκοκύπριων είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, οι οποίες σημειώνουν ωστόσο ότι έχει ζητήσει πρώτα τη θετική τοποθέτηση του Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE