ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 769 μαθητές ειδικής επιστρέφουν στα σχολεία - Παραμένουν κλειστά νηπιαγωγεία

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 769 μαθητές ειδικής επιστρέφουν στα σχολεία - Παραμένουν κλειστά νηπιαγωγεία

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομους Προδρόμου, ανακοίνωσε ότι 769 μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε ειδικές μονάδες σχολείων της Δημοτικής και της Μέσης εκπαίδευσης, αναμένεται να επιστρέψουν στα σχολικά έδρανα.

Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός, η επιστροφή των παιδιών αυτών θα γίνει κατόπιν ‘συνεργασίας με την ειδική επιτροπή, καθώς και της επιμόρφωσης των σχολικών συνοδών των παιδιών αυτών‘.

Πρόσθεσε δε, ότι τα παιδιά θα χωριστούν σε 2 κατηγορίες. ‘Η πρώτη κατηγορία αφορά τα παιδιά που δεν έχουν κάποια εμφανή ευπάθεια για να νοσήσουν σε σχέση με τον κορωνοϊό και μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους, νοουμένου ότι θα υπάρξει κάποια επιμόρφωση αυτών των παιδιών, αλλά και των συνοδών τους‘. Συνέχισε επεξηγώντας πως ‘τα παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν πίσω στο σχολείο με τη Β’ ομάδα μαθητών, ούτως ώστε να μην χάσουν κάποιο μάθημα‘.

‘Η δεύτερη κατηγορία αφορά παιδιά τα οποία έχουν κάποια ευπάθεια για σοβαρή νόσηση από τον κορωνοϊό‘ συνέχισε ο Υπουργός. ‘Το Υπουργείο Υγείας, συστήνει όπως αυτά τα παιδιά παραμείνουν στο σπίτι τους και να υπάρχει αξιολόγηση από τις ειδικές επιτροπές‘, δήλωσε ο κ. Προδρόμου.

Για τα ειδικά σχολεία ο κ. Προδρόμου είπε ότι αναμένεται ακόμη απόφαση από την Επιδημιολογική Ομάδα και το Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, για τα νηπιαγωγεία και την προδημοτική εκπαίδευση ενημέρωσε ότι δεν θα επαναλειτουργήσουν, εκτός κι αν αναθεωρηθούν οι αποφάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top