Μεγάλο το ενδιαφέρον του αιγυπτιακού τύπου για την τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Αλ Σίσι

Μεγάλο το ενδιαφέρον του αιγυπτιακού τύπου για την τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Αλ Σίσι

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που έδειξε σύσσωμος ο αιγυπτιακός τύπος για τη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι την Παρασκευη (30/5).

Καταγράφοντας τις δηλώσεις της αιγυπτιακής προεδρίας, η «Αλ Αχράμ» εστίασε μεταξύ άλλων στην αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη για την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες που καταβάλλει το Κάιρο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης. Ενώ, στο ρεπορτάζ καταγράφονται όλα τα θέματα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες, αναφέροντας μεταξύ άλλων την κατάσταση στη Λιβύη, τη σημασία του Φόρουμ της ΝΑ Μεσογείου για το φυσικό αέριο και την ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας των δύο χωρών με την Ελλάδα.

Η «Egypt Today» γράφει στο κύριο της θέμα «Ο Κύπριος Πρόεδρος αποκαλεί την Αίγυπτο στενό φίλο και στρατηγικό εταίρο», ενώ σε άλλο ρεπορτάζ τονίζει την ικανοποίηση του Προέδρου Αναστασιάδη για το ρόλο που παίζει η Αίγυπτος στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η «Σάντα Ελ Μπάλαντ» αναφέρει το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτηρίζει την Αίγυπτο στρατηγικό εταίρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Έχει χιλιάδες στόχους και πολεμικά σχέδια για 3 έως 6 εβδομάδες το Ισραήλ

Βρετανικά μαχητικά Typhoon και F-35 πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο - Έχει χιλιάδες στόχους και πολεμικά σχέδια για 3 έως 6 εβδομάδες το Ισραήλ

Με χιλιάδες προκαθορισμένους στόχους και πολεμικά σχέδια διάρκειας από τρεις έως έξι εβδομάδες εμφανίζεται να είναι προετοιμασμένο το Ισραήλ, την ώρα που βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Eurofighter Typhoon και Lockheed Martin F-35 Lightning II πραγματοποίησαν αποστολές στην Κύπρο, ενισχύοντας την παρουσία συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή. Όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE