ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΓΥΜ.ΛΙΒΑΔΙΩΝ: ' Έγινε απολύμανση στο σχολείο - Ο κίνδυνος υπάρχει , το Σαββατοκύριακο οι μαθητές ήταν παραλία και καφέ'

Μ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΓΥΜ.ΛΙΒΑΔΙΩΝ: ' Έγινε απολύμανση στο σχολείο - Ο κίνδυνος υπάρχει , το Σαββατοκύριακο οι μαθητές ήταν παραλία και καφέ'

Ανησυχία γονέων για το νέο κρούσμα που ανακοινώθηκε την Κυριακή (31/5) και αφορά συγκεκριμένα μαθητή του Γυμνασίου Λιβαδιών στην επαρχία Λάρνακας.

Επιμέλεια: Έλενα Τσιακούπη

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε άμεσα την διαδικασία πρωτοκόλλου σε τέτοιες περιπτώσεις και σε επικοινωνία που είχε δημοσιογράφος του THEMAONLINE με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λιβαδιών, Μάριο Γεωργίου, επιβεβαίωσε το γεγονός και ανέφερε ότι "Εμείς ενημερωθήκαμε γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής και αμέσως προβήκαμε στις ανάλογες κινήσεις. Καλέσαμε επαγγελματικό συνεργείο απολύμανσης και το σχολείο έχει ήδη απολυμανθεί. Ενημερώσαμε τον Σύνδεσμο Γονέων και ακολουθήσαμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Απο εκεί και πέρα είναι θέμα της επιδημιολογικης ομάδας για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί με τους μαθητές'.

Συνέχισε λέγοντας ότι "Μας υπόδειξαν τα σημεία που κινήθηκε ο μαθητής ώστε να ληφθούν περισσότερα μέτρα απο τους επαγγελματίες απολύμανσης και τις καθαρίστριες".

Σε ερώτημα εαν υπήρχαν αντιδράσεις απο γονείς ο κ.Γεωργίου σχολίασε ότι αντιδράσεις υπήρχαν πριν το κρούσμα με το άνοιγμα των σχολείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει και χαμηλή προσέλευση μαθητών. Οσόν αφορά μετά το κρούσμα οι ανησυχίες παραμένουν οι ίδιες ανέφερε και είναι απόλυτα κατανοητό.

Ανέφερε επίσης ότι " Πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα πρωτόκολλα και τις προφυλάξεις διότι ο κίνδυνος υπάρχει. Το τεστ διενεργήθηκε την Παρασκευή, παρότι εμεις ενημερωθήκαμε επίσημα την Κυριακή. Οπως μπορεί να γίνει αντιληπτό ακολούθησε Σαββατοκύριακο μετά την δειγματοληψία, άρα οι μαθητές μπορούσαν να είναι είτε σε παραλίες , είτε σε καφέ , πέρα απο την επαφή με τους γονείς τους. Δεν ήταν κλεισμένα σπίτι το Σαββατοκυρίακο. Αρα ο κίνδυνος υπάρχει και μπορεί να επανέλθει." 

Τόνισε επίσης ότι μετά την επίσημη ανακοίνωση, στάλθηκε μήνυμα απο την Πρόεδρο του Συνδεσμου Γονεων προς όλους τους γονείς των μαθητών, ώστε να είναι ενήμεροι και να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες οδηγίες. Η Διεύθυνση του σχολείου είναι αυτή που θα κατευθύνει και την επιδημιολογική ομάδα για τις επαφές του μαθητή που βρέθηκε θετικός για να γίνει η ιχνηλάτηση και η συνέχεια θα είναι απομόνωση των συγκεκριμένων μαθητών, ενώ ο ίδιος ο μαθητής έχει μπει ήδη σε καραντίνα.

Στο σχολείο όπως εξήγησε ο κ.Γεωργίου έχει γίνει απολύμανση και λειτουργεί κανονικά "Σίγουρα η προσέλευση θα είναι ακόμα πιο χαμηλή μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα'.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top