ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση ΟΚΥπΥ με γιατρούς για την οικονομική πρόταση παραχώρησης κινήτρων

Συνάντηση ΟΚΥπΥ με γιατρούς για την οικονομική πρόταση παραχώρησης κινήτρων

Συναντώνται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική πρόταση που ο Οργανισμός έχει δώσει και αφορά την παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Ουσιαστικά η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ αναμένονται σήμερα να δώσουν την απάντηση τους αν αποδέχονται ή όχι την οικονομική πρόταση, η οποία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Το περασμένο Σάββατο, ο ΟΚΥπΥ είχε καταθέσει τη νέα οικονομική πρόταση στις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, των οποίων οι εκπρόσωποι επιφυλάχθηκαν να την μελετήσουν και να επανέλθουν σήμερα.
 
Οι κυβερνητικοί γιατροί ζητούν κίνητρα, τα οποία θα πετύχουν την μείωση της διαφοράς που σήμερα υπάρχει μεταξύ της αμοιβής των γιατρών του δημοσίου και των απολαβών των ιδιωτών γιατρών για να συγκρατήσει τη φυγή γιατρών από το δημόσιο και την ίδια ώρα να προσελκύσει γιατρούς για να προσληφθούν στο δημόσιο.
 
Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ευελπιστεί ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ώστε να επέλθει εργασιακή ειρήνη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου.
 
«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη και θα ακολουθήσει εργασιακή ειρήνη ούτως ώστε να μπορούμε ως Οργανισμός και συντεχνίες κυβερνητικών γιατρών να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα άλλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τόσο τους γιατρούς όσο και τον Οργανισμό», είπε ο κ. Χαριλάου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top