ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΗΠΑ: Δεν έδιναν δάνειο σε Αφροαμερικανή- Στράφηκε σε τράπεζα που ανήκει σε μαύρους και έφτιαξε αυτοκρατορία

ΗΠΑ: Δεν έδιναν δάνειο σε Αφροαμερικανή- Στράφηκε σε τράπεζα που ανήκει σε μαύρους και έφτιαξε αυτοκρατορία

Όταν χρειαζόταν κεφάλαια για να επεκτείνει την επιχείρησή της, η Ernisha Randolph ήταν απλώς μια από τους αμέτρητους Αφροαμερικανούς που αντιμετώπιζε εμπόδια, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ιστορικό οικονομικών προβλημάτων.

Πριν από περίπου επτά χρόνια, η εταιρεία τροφοδοσίας της, Juanita`s Kitchen, είχε εξασφαλίσει ένα μεγάλο κρατικό συμβόλαιο που εγγυόταν έσοδα για τρία χρόνια.

Για να χρηματοδοτήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της, στράφηκε στον τραπεζικό γίγαντα Wells Fargo. "Τους ζήτησα 50.000 δολάρια και όταν το αρνήθηκαν, τα μείωσα στα 25.000 δολάρια", ανέφερε σε συνέντευξη της.

"Ούτε αυτά τα έλαβα" ως δάνειο, πρόσθεσε.

Η Randolph στράφηκε τότε στην OneUnited, μία από τις κορυφαίες αφροαμερικανικές τράπεζες στις ΗΠΑ οι οποίες κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχουν στηρίξει επιχειρήσεις που ανήκουν σε μειονότητες.

Με πίστωση από την OneUnited, η Randolph μετέτρεψε την εταιρεία της στο Μαϊάμι στη σημερινή αυτοκρατορία μίνι φαγητού.

Το Sweet Butter Hospitality Group περιλαμβάνει το εστιατόριο Shuckin & Jivin που είναι σήμερα σε καλύτερη θέση από πολλά άλλα εστιατόρια και μικρές επιχειρήσεις για να επιβιώσει από το πλήγμα του κορωνοϊού.

"Είμαι πολύ-πολύ ευγνώμων για τις τράπεζες που ανήκουν σε μαύρους", δήλωσε η Randolph. "Εδώ και τόσο καιρό μας στερούνταν δάνεια που ζητούσαμε", σημείωσε.

Η πολιτική συζήτηση στις ΗΠΑ μετά τις μαζικές διαμαρτυρίες για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, εστιάζεται σε συστημικά εμπόδια που υπάρχουν για τους Αφροαμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού συστήματος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top