ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γρ.Επίτροπου Εθελοντισμού: Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα του εθελοντισμού

Γρ.Επίτροπου Εθελοντισμού: Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα του εθελοντισμού

Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα του εθελοντισμού, αναφέρει σε απολογισμό του Γρ. Επ. Εθελοντισμού.


Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα του εθελοντισμού αλλά και την αποτελεσματικότητά του, ιδιαίτερα όταν οι δράσεις, συντονίζονται σωστά, υπάρχει σχεδιασμός και πρωτόκολλα, και όλα γίνονται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Mη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προσθέτοντας ότι η Κύπρος, με την επιτυχή εφαρμογή του Πρωτοκόλλου Διαχείρισης Εθελοντών σε Περιόδου Κρίσης, την ανέδειξε ως Ευρωπαϊκή Καλή Πρακτική ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαμε την εθελοντική προσφορά.

«Στην περίοδο της πανδημίας η εθελοντική προσφορά ανέδειξε ακόμα μια φορά την αξία της. Με σοβαρότητα και πειθαρχία, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα τα οποία είχε σχεδιάσει και εκδώσει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, ειδικά για την πανδημία, οι εθελοντές μας ήταν οι ήρωες στα μετόπισθεν. Δημιουργώντας ένα δίκτυο στήριξης και προσφοράς, ενεργοποιήθηκαν και πρόσφεραν όπου χρειαζόταν. Εκ μέρους της Πολιτείας, ευχαριστούμε τον κάθε εθελοντή και εθελόντρια, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της Πανδημίας», προσθέτει.

Σημειώνει, επίσης, ότι στο Πρωτόκολλο Διαχείρισης Εθελοντών σε Περιόδους Κρίσης του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, είχαν εγγραφεί περισσότερα από 1.650 άτομα στα οποία περιλαμβάνονται οργανωμένα σύνολα και Φορείς, όπως Κόμματα, Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Λέσχες Μοτοσικλετιστών, Σύνδεσμοι Εφέδρων, Ομάδων Διάσωσης.

«Αξιοποιήθηκαν περίπου 850 εθελοντές σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, ενεργοποιώντας τον ελάχιστο αριθμό εθελοντών με στοχευμένες δράσεις, ώστε να μειώνετε η οποιαδήποτε μικρή πιθανότητα ενδυνάμωσης της αλυσίδας της πανδημίας και προστασία της Δημοσίας υγείας», συμπληρώνει.

Αναφέρει πως μέσα από τις δράσεις, τις οποίες συντόνιζε το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, πραγματοποιήθηκαν παραδώσεις με προσωπικά είδη πρώτης ανάγκης και καθαριστικά, από εθελοντές σε όλη την Κύπρο, σε 7.275 άτομα τα οποία ήταν σε αναγκαστική καραντίνα σε ξενοδοχεία, ολοκληρώθηκαν μέσω του προγράμματος των Κινητών Μονάδων, 1.180 κατ’ οίκον παραδώσεις σε όλη την Κύπρο σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον.

«Η δράση αυτή εφαρμόστηκε σε συνεργασία με τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών, την Ένωση Δήμων, την Ένωση Κοινοτήτων και με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας», σημειώνει.

Αναφέρει, επίσης, ότι το Κέντρο Συντονισμού των Κινητών Μονάδων του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας, εκτός τη στελέχωση από Δημόσιους Λειτουργούς του ΚΕΠΑ και της ΑΝΑΔ, το στελέχωναν και ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών σε καθημερινή βάση και προσθέτει ότι σημαντική στήριξη στο Κέντρο Συντονισμού παρείχε η Τράπεζα Κύπρου και η Οργάνωση REACTION.

Σημειώνει, επιπρόσθετα, ότι έγιναν 67 παραδώσεις ειδικής φαρμακευτικής αγωγής σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας από την εξειδικευμένη ομάδα Εθελοντών οι οποίοι είχαν εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί με τον ανάλογο ιατρικό υλικό και ότι συνεχίζεται η στελέχωση των δυο τηλεφωνικών κέντρων του Υπουργείου Υγείας με 45 εθελοντές

«Ανεκτίμητη είναι η προφορά των εθελοντών μας, προσφορά η οποία αναγνωρίζεται τόσο από την Πολιτεία αλλά και από την κοινωνία. Ευχαριστίες και προς όλες τις εταιρίες και επιχειρήσεις οι οποίες στήριξαν αυτή την μεγάλη προσπάθεια», καταλήγει το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στην ανακοίνωση του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top