ΤΕΠΑΚ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ: Οι κατηγορίες που παραδέχθηκε η Ροζίτα- 23 Ιουνίου μαθαίνει την ποινή της

ΤΕΠΑΚ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ: Οι κατηγορίες που παραδέχθηκε η Ροζίτα- 23 Ιουνίου μαθαίνει την ποινή της

Αριθμό κατηγοριών παραδέχθηκε την Πέμπτη 11/6 η πρώην υπεύθυνη λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, στην υπόθεση ατασθαλιών και απόσπαση χρημάτων από ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου κατά την περίοδο 2008-2015.


Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση, που ξεκίνησε το 2017, κατηγορούνται επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, δηλαδή η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, ο γιος και η νύφη της, ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας και δυο Ανώτεροι Διοικητικοί Λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η 59χρονη παραδέχθηκε ενοχή σε κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της απάτης, της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις για ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Κύπρου, της απόσπασης από δημόσιο λειτουργό και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Η υπόθεση ορίστηκε για γεγονότα και ποινή, σε σχέση πάντα με 59χρονη, στις 23 Ιουνίου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Προεδρία της Βουλής: Άγνωστος Χ η Άμεση Δημοκρατία - Τα σενάρια στήριξης Νικόλα από το ΕΛΑΜ και η μάχη των αριθμών

Σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις των τελευταίων ετών, εξελίσσεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής-η πρώτη πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές- καθώς κανένα από τα βασικά πολιτικά στρατόπεδα δεν φαίνεται να διαθέτει από μόνο του, την απαιτούμενη πλειοψηφία των 29 ψήφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE