ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέοι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο Δικαστήριο για την υπόθεση απόπειρας φόνου εκ προμελέτης στην Πέγεια

Νέοι μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν στο Δικαστήριο για την υπόθεση απόπειρας φόνου εκ προμελέτης στην Πέγεια

Με νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε την Πέμπτη 11/6 ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο η εκδίκαση υπόθεσης απόπειρας φόνου εκ προμελέτης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, με κατηγορούμενο 41χρονο.


Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος την 12η Σεπτεμβρίου του 2018 στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου, αποπειράθηκε παράνομα να επιφέρει τον θάνατο σε πρόσωπο από τη Μεγάλη Βρετανία. Επίσης, λέχθηκε ότι ο 41χρονος την 12η Σεπτεμβρίου του 2018 στην Πέγεια της Επαρχίας Πάφου, με σκοπό πρόκληση ακρωτηριασμού, παραμόρφωσης, πρόκλησης αναπηρίας ή βαριάς σωματικής βλάβης στον παραπονούμενο από την Μεγάλη Βρετανία, τον χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο και του προκάλεσε βαριά σωματική βλάβη.

Στη σημερινή δικάσιμο η μάρτυρας κατηγορίας, ιατρός - ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου,  αναφέρθηκε σε  ευρήματα της σε σχέση με τα τραύματα που έφερε ο παραπονούμενος. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε τραύμα που δέχτηκε ο παραπονούμενος μεταξύ άλλων στον μετωπιαίο λοβό, μώλωπες στο δέρμα, αλλά και σε άλλα ιατρικά ζητήματα όπως τις μονάδες μέτρησης πυκνότητας αίματος κι άλλα, αναφορικά και με τις εξετάσεις που αυτός υποβλήθηκε.

Την μάρτυρα αντεξέτασε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Δανιήλ Δανιήλ.

Ακολούθησε ο μάρτυρας κατηγορίας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Στο Δικαστήριο ο μάρτυρας κατέθεσε την 11σέλιδη έκθεση του.

Επόμενη μάρτυρας κατέθεσε η ιατρός Υπεύθυνη του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.  Η μάρτυρας αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία εντόπισε  στο ΤΑΕΠ τον παραπονούμενο μετά τον τραυματισμό του. Ενδεικτικά στην κατάθεση της είπε πως όταν ανέλαβε βάρδια, ο παραπονούμενος είχε εξεταστεί. Ο συνάδερφος της τής ανέφερε ότι αυτός ήταν μεθυσμένος και θα έπρεπε να απολυθεί. Ωστόσο συνέχισε, ο παραπονούμενος δεν αντιδρούσε σε κανένα ερέθισμα, δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον, και έφερε κτυπήματα στο κεφάλι. Επίσης υποβλήθηκε σε υπέρηχο, αιματολογικές εξετάσεις και άλλα. Έκανε εμετούς και έφερε τραύματα. 

Ακολούθως διασωληνώθηκε και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λευκωσίας για περαιτέρω περίθαλψη. Η μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως η ιατρική αμέλεια μπορεί να οδηγήσει και σε απώλεια ανθρώπινης ζωής. 

Στη συνέχεια κλήθηκε ο μάρτυρας κατηγορίας, αναπληρωτής ανώτερος υπαστυνόμος Μιχάλης Νικολάου, βοηθός υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας στην υπόθεση.

Ο κ. Νικολάου αναγνώρισε τον κατηγορούμενο στο Δικαστήριο. Στην αντεξέτασή του από τον συνήγορο υπεράσπισης του 41χρονο, δικηγόρο Δανιήλ Δανιήλ, o κ. Νικολάου ανέφερε πως το συμβάν έγινε έξω από την μπυραρία ενώ αναφέρθηκε και σε σχετικό βίντεο που έχει στην κατοχή του.

Ο κ. Δανιήλ είπε στο Δικαστήριο ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από την ανακριτική ομάδα, δεν ήταν σωστή για τον λόγο ότι δεν μπορούσε να καθοριστεί ποιος επέφερε το τραύμα στο θύμα και ποιος ήταν ο υπαίτιος. Δεν διερευνήσατε σωστά, είπε ο δικηγόρος, στον μάρτυρα την εμπλοκή των υπόπτων, με τον κ. Νικολάου να απαντά πως δεν συμφωνεί. 

Ακολούθως ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου  εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής αιτήθηκε την επανάκληση του μάρτυρα κατηγορίας, ιατρού.

Το Δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία για να εξετάσει το αίτημα της κατηγορούσας αρχής και επιστρέφοντας, αφού ζήτησε διευκρινήσεις από τον κ. Χατζηκύρου, ανακοίνωσε πως θα επιφυλάξει την απόφαση του για την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
 
Σημειώνεται ότι ο παραπονούμενος, ηλικίας 28 ετών, έχει υποστεί μετατραυματική αμνησία. Στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν 25 μάρτυρες κατηγορίας . Ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος υπό όρους.

Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την 18η Ιουνίου με την προσκόμιση νέων μαρτύρων κατηγορίας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top