ΔΙΕΘΝΗ

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ ενέκρινε συμπεράσματα για προστασία των πολιτών της ΕΕ από την τρομοκρατία

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ ενέκρινε συμπεράσματα για προστασία των πολιτών της ΕΕ από την τρομοκρατία

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ ενέκρινε σήμερα συμπεράσματα που επαναλαμβάνουν την ακλόνητη δέσμευσή του για προστασία των πολιτών της ΕΕ από την τρομοκρατία και τον βίαιο εξτρεμισμό σε όλες τις μορφές τους και ανεξάρτητα από την προέλευσή τους.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα επισημαίνουν τις απειλές που δημιουργούν οι εξελισσόμενες μορφές τρομοκρατίας και ζητούν την περαιτέρω ενίσχυση της εξωτερικής αντιτρομοκρατικής δέσμευσης και δράσης της ΕΕ σε ορισμένες γεωγραφικές και θεματικές περιοχές προτεραιότητας. Συμπληρώνουν τα προηγούμενα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την εξωτερική αντιτρομοκρατική δράση στις 9 Φεβρουαρίου 2015 και στις 19 Ιουνίου 2017.

Το Συμβούλιο αναγνωρίζει ότι η τρομοκρατία είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ζητεί ενισχυμένη συνεργασία με τους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την πρόοδο της τρομοκρατίας. Οι βασικές περιοχές περιλαμβάνουν τα Δυτικά Βαλκάνια, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, την περιοχή Σαχέλ και το Κέρας της Αφρικής.

Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου υπογραμμίζουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εμπειρογνώμονες της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας  και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης αυτού του δικτύου, καθώς και τη σημασία των αντιτρομοκρατικών διαλόγων της ΕΕ με τρίτες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, ως βασικά εργαλεία για την εξωτερική δράση της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Τα συμπεράσματα επιπλέον τονίζουν τις βασικές αρχές της προσέγγισης της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης της σημασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου και εστίαση στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης που οδηγεί σε βίαιο εξτρεμισμό και τρομοκρατία. Αντιμετωπίζεται συγκεκριμένα η κατάχρηση του Διαδικτύου και οι νέες τεχνολογίες για τρομοκρατικούς σκοπούς, καθώς και η ανάγκη διακοπής των πηγών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Τέλος, το Συμβούλιο υπογραμμίζει περαιτέρω την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας ενισχύοντας τις στρατηγικές εταιρικές σχέσεις και την πολυμερή δέσμευσή του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top