ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΚΑΝ: Ξεσκέπασε εγκληματική οργάνωση με εργαστήρι παραγωγής ουσιών - Πρωτόγνωρη υπόθεση για την Κύπρο

ΥΚΑΝ: Ξεσκέπασε εγκληματική οργάνωση με εργαστήρι παραγωγής ουσιών - Πρωτόγνωρη υπόθεση για την Κύπρο

Σε μια πρωτόγνωρη για την Κύπρο υπόθεση φαίνεται να εξελίσσεται η μεγάλη επιχείρηση της ΥΚΑΝ που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης (16/6) αφού όπως φαίνεται από τις πρώτες ενδείξεις, ξεσκεπάστηκε εγκληματική οργάνωση που φαίνεται να διατηρούσε εργαστήρι που ασχολείτο με την παρασκευή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Του Άντρου Ιωάννου

Η ΥΚΑΝ γνώριζε για μέρες…

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης, μιλώντας στο ΤhemaΟnline για την υπόθεση, ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε για μέρες τις πληροφορίες για την εν λόγω οργάνωση. Όπως είπε, οι πληροφορίες αξιολογήθηκαν από τα μέλη της δύναμης, ενώ ταυτόχρονα τέθηκαν υπό παρακολούθηση τα ύποπτα πρόσωπα.

Με αυτό τον τρόπο, η ΥΚΑΝ κατάφερε να ξεσκεπάσει τους χώρους που συναντιόνταν τα εν λόγω πρόσωπα, ενώ την ίδια ώρα προχώρησε σε έρευνες στα σπίτια τους μετά από εντάλματα έρευνας που εκδόθηκαν.

Μεγάλος αριθμός τεκμηρίων

Σύμφωνα με όσα μας τόνισε ο κ. Σεργίδης, μετά από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των υπόπτων και σε άλλα τρία υποστατικά στην επαρχία Λεμεσού, τα μέλη της δύναμης παρέλαβαν μεγάλο αριθμό τεκμηρίων μεταξύ άλλων και διάφορων ουσιών που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Από που προέρχονται οι ουσίες;

Σε ερώτηση από πού προμηθεύονταν οι ύποπτοι τα υλικά για την παρασκευή τέτοιων ουσιών, ο εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ ανέφερε χαρακτηριστκά ότι «θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τις αναλύσεις του Κρατικού Χημείου έτσι ώστε να δούμε για τι ουσίες πρόκειται ακριβώς. Τουλάχιστον από την βιβλιογραφία ξέρουμε ότι αυτές οι ουσίες παράγονται στην Κίνα και την Ινδία».

Πρωτόγνωρη υπόθεση για την Κύπρο:

Ο κ. Σεργίδης τόνισε ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη υπόθεση για την χώρα μας αφού ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε υπόθεση που να αφορά την εν λόγω ουσία. Πρόσθεσε επίσης ότι η επιχείρηση της ΥΚΑΝ βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να προκύψουν νέες συλλήψεις. Όσον αφορά το αν οι ύποπτοι πρόλαβαν να διοχετεύσουν τις ουσίες στην αγορά, ανέφερε ότι αυτό διερευνάται από την Αστυνομία.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top