ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλεοπτική και διαδικτυακή η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020»

Τηλεοπτική και διαδικτυακή η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020»

Τηλεοπτική και διαδικτυακή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Ιουνίου, η τελετή βράβευσης του 6ου  Μαθητικού Διαγωνισμού Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020» με τίτλο «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη Γη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο προώθησης της Παιδείας για τα Μέσα, συνδιοργάνωσε τον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020» μαζί με την επιστημονική εταιρεία European School Radio, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας της Ελλάδας.
 
Με τίτλο, «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη», ο διαγωνισμός φέτος είχε στόχο να αναδείξει, μέσα από την αυθεντική δημιουργία, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της μαθητικής κοινότητας για το περιβαλλοντικό ζήτημα.
 
Πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες αγκάλιασαν τον διαγωνισμό, δημιουργώντας ευφάνταστα τραγούδια και ραδιοφωνικά μηνύματα, τα οποία εμπνέουν και συγκινούν τους ακροατές τους.
 
Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 210 συμμετοχές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Ειδικά σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου αλλά και της Ομογένειας.
 
Τα σχολεία της Κύπρου υπέβαλαν 31 συμμετοχές, τρεις από τις οποίες βρίσκονται ανάμεσα στις βραβευθείσες της κατηγορίας τους.
Πρόκειται για τα σχολεία: Γυμνάσιο Αγλαντζιάς με το ραδιοφωνικό μήνυμα «Ένα μήνυμα από το δικό σου μέλλον», Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας με το τραγούδι «Nature’s Hurting» και Γυμνάσιο Καθολικής με το τραγούδι «Κοίτα γύρω σου».
 
Αρκετές άλλες συμμετοχές από κυπριακά σχολεία βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες δεκάδες κατάταξης. Οι συμμετοχές των σχολείων βρίσκονται στην ιστοσελίδα,  http://europeanschoolradio.eu/7fest.
 
Η Τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού, η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο δράσεων του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio στην Κέρκυρα, τον περασμένο Απρίλιο, αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.
 
Αντί δια ζώσης,  η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα από τις συχνότητες της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ΕΡΤ3 (https://webtv.ert.gr/ert3/) με ειδική τρίωρη εκπομπή, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, στις 10:00 π.μ.
 
Για την τηλεοπτική εκπομπή έχουν συνδράμει μέλη των Κριτικών Επιτροπών, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, στελέχη της εκπαίδευσης, αλλά και οι μαθητές/μαθήτριες από τα 25 σχολεία που βραβεύονται. Την τελετή θα χαιρετήσει και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top