ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΦΟΝΟΣ: Κραυγές απόγνωσης – «Νεκρώθηκε η περιοχή, δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΦΟΝΟΣ: Κραυγές απόγνωσης – «Νεκρώθηκε η περιοχή, δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κραυγές απόγνωσης από το κέντρο της παλιάς Λευκωσίας.

Γιώργος Τάττης

Περίοικοι και καταστηματάρχες κάνουν λόγο για γκετοποίηση, ενώ λένε ξεκάθαρα πως πλέον δεν μπορούν να ζουν εκεί.

Το ThemaOnline μετέβη στο σημείο όπου διαπράχθηκε -με φρικτό τρόπο- ο φόνος του 21χρονου Ινδού το βράδυ της Κυριακής (21/06) και μίλησε με ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τις συνθήκες στο κέντρο της εντός των τειχών πόλης.

«Φοβόμαστε, φυσικά και φοβόμαστε» μας δήλωσε ο ιδιοκτήτης χρυσοχοείου Κώστας Καραμάνος. Πρόσθεσε ότι στην οδό όπου σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό υπάρχουν οκτώ μαγαζιά, τα τέσσερα εκ των οποίων ανήκουν σε αλλοδαπούς. «Νεκρώθηκε η περιοχή» σχολίασε για να κάνει λόγο για γκετοποίηση, που είχε ως συνέπεια την υποβάθμισή της.

Ο κ. Ανδρόνικος, κάτοικος της περιοχής, μας ανέφερε: «Δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ. Υποβαθμίστηκε η περιοχή πολύ. Είμαι ιδιοκτήτης κάποιων διαμερισμάτων και δεν μπορούν να ενοικιαστούν, παρά μόνο από ξένους, οι οποίοι μένουν πολλοί μαζί. Πρώτα είχαμε το φόνο στη Ρηγαίνης, μετά το τραγικό γεγονός με το ζευγάρι και τώρα αυτό».

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ συνομιλήσαμε με άλλους μαγαζάτορες και περίοικους, ενώ εκφράστηκαν και διαφορετικές θέσεις: «Δεν προκαλούν πρόβλημα σε εμάς. Μεταξύ τους έχουν θέματα».

Ωστόσο αναγνωρίζουν ότι «η κίνηση έπεσε πολύ».

«Οι Αρχές έπρεπε να προβούν σε προληπτική δράση και αστυνόμευση. Εμείς εδώ πληρώνουμε ενοίκια, φόρους, μας ελέγχει το υγειονομείο. Αυτοί πώς παίρνουν άδεια; Τους ελέγχουν; Οι συνθήκες που μαγειρεύουν στα μαγαζιά τους είναι κακές» μας ανέφερε άλλο πρόσωπο.

Στο μεταξύ, συζήτηση έγινε σήμερα Δευτέρα (22/06) στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την διαχείριση του Μεταναστευτικού ζητήματος, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top