Ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο το νότιο Μεξικό, στους δρόμους οι κάτοικοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο το νότιο Μεξικό, στους δρόμους οι κάτοικοι

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα Tρίτη 23/6 το νότιο Μεξικό, κλονίζοντας κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Πόλης του Μεξικού εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους στους δρόμους.

 
Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7, ενώ το γεωλογικό ινστιτούτο του Μεξικού τόνισε πως η δόνηση ήταν 7,5.
 
Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Κεντρική Αμερική εξέδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
 
Οι σεισμοί τέτοιου μεγέθους μπορεί να είναι καταστροφικοί. Επίκεντρο του σεισμού ήταν η νότια πολιτεία της Οαχάκα, σύμφωνα με το μεξικανικό ινστιτούτο. Αυτόπτες μάρτυρες στην Πόλη του Μεξικού είπαν στο Reuters πως δεν είδαν αρχικά σημάδια τραυματισμών ή ζημιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η επανεκκίνηση του ΑΚΕΛ και το δύσκολο παζλ των προεδρικών του 2028

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, επιχειρεί να «κλειδώσει» ένα νέο πολιτικό αφήγημα μετά τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση της Εζεκία Παπαϊωάννου, σηματοδοτούν μια πρώτη ένδειξη ανάκαμψης και σταθεροποίησης της εκλογικής του επιρροής. Πίσω από τη θετική αποτίμηση όμως, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η πιο σύνθετη πολιτική εξίσωση της επόμενης περιόδου: Η πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2028.

BEST OF TOTHEMAONLINE