Ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο το νότιο Μεξικό, στους δρόμους οι κάτοικοι

Ισχυρή σεισμική δόνηση με επίκεντρο το νότιο Μεξικό, στους δρόμους οι κάτοικοι

Μια πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε σήμερα Tρίτη 23/6 το νότιο Μεξικό, κλονίζοντας κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Πόλης του Μεξικού εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους να βγουν από τα σπίτια τους στους δρόμους.

 
Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,7, ενώ το γεωλογικό ινστιτούτο του Μεξικού τόνισε πως η δόνηση ήταν 7,5.
 
Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Κεντρική Αμερική εξέδωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).
 
Οι σεισμοί τέτοιου μεγέθους μπορεί να είναι καταστροφικοί. Επίκεντρο του σεισμού ήταν η νότια πολιτεία της Οαχάκα, σύμφωνα με το μεξικανικό ινστιτούτο. Αυτόπτες μάρτυρες στην Πόλη του Μεξικού είπαν στο Reuters πως δεν είδαν αρχικά σημάδια τραυματισμών ή ζημιών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE