Η Φινλανδία ανοίγει τα σύνορά της σε τουρίστες από «ασφαλείς» ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος

Η Φινλανδία ανοίγει τα σύνορά της σε τουρίστες από «ασφαλείς» ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος

Τουρίστες από 12 ευρωπαϊκές χώρες, που θεωρούνται «ασφαλείς», ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, θα είναι και πάλι ευπρόσδεκτοι στη Φινλανδία από τον Ιούλιο, ανακοίνωσε σήμερα το Ελσίνκι χωρίς να συμπεριλάβει προς το παρόν τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ισπανία στις χώρες αυτές.


Στις 13 Ιουλίου, οι συνοριακοί περιορισμοί θα αρθούν για τα κράτη που τις τελευταίες 14 ημέρες είχαν ποσοστό μόλυνσης λιγότερο από οκτώ ανά 100.000 πληθυσμό, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο. Οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Ελβετία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, το Λιχτενστάιν, η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Κροατία.

Οι φινλανδικές αρχές θα πραγματοποιήσουν νέα αξιολόγηση έως τις 10 Ιουλίου για να καθορίσουν εάν άλλες χώρες της ΕΕ μπορούν να προστεθούν σε αυτόν τον κατάλογο. Η χώρα άνοιξε ξανά τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου για τα κράτη της Βαλτικής και τις περισσότερες από τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) - εκτός από τη Σουηδία που εξακολουθεί να έχει ποσοστό μόλυνσης πολύ πάνω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Άλλοι υπήκοοι της ζώνης Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν επί του παρόντος να ταξιδέψουν στη Φινλανδία μόνο για εργασία, για οικογενειακούς ή άλλους λόγους που θεωρούνται "απαραίτητοι".

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE