ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρώτο χειροπιαστό αισιόδοξο μήνυμα για το καλοκαίρι 2020 η επανέναρξη του αεροδρομίου, εκτιμά η ΕΤΑΠ

Πρώτο χειροπιαστό αισιόδοξο μήνυμα για το καλοκαίρι 2020 η επανέναρξη του αεροδρομίου, εκτιμά η ΕΤΑΠ

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) με ιδιαίτερη θέρμη χαιρετίζει την επαναλειτουργία του Διεθνές αεροδρομίου Πάφου και την έναρξη πτήσεων από την Ryanair και άλλους αερομεταφορείς .


Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου αναφέρει πως με βάση το πτητικό πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας Ryanair που ήδη εκτελείται, αρχικά διαφαίνεται ότι η εταιρεία επαναφέρει για τον μήνα Ιούνιο ένα πολύ περιορισμένο πρόγραμμα πτήσεων από Ελλάδα και Ισραήλ, ενώ μετά την πρώτη εβδομάδα Ιουλίου το πρόγραμμα σιγά σιγά ενισχύεται σημαντικά με προοπτική μέχρι τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο να επανέρθει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα και πολύ κοντά στον αρχικό προγραμματισμό προ covid εποχής.

Παρόμοιο σκηνικό είπε, ευελπιστούμε ότι θα εξελιχθεί και με τον προγραμματισμό των υπόλοιπων αεροπορικών εταιριών Easyjet, S7, TUI, Jet2 κ.α αφού βάσει του προκαταρκτικού προγραμματισμού τους αναμένεται στο Διεθνές αεροδρόμιο Πάφου να εκτελούν πάνω από 100 εισερχόμενες πτήσεις ανά βδομάδα τον Ιούλιο με σταδιακή ενίσχυση τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο με τις εισερχόμενες πτήσεις να φτάνουν μέχρι και τις 160 ανά εβδομάδα και σύνδεση με πέραν των 40 αεροδρομίων.

Δραττόμενος της ευκαιρίας της επανέναρξης της λειτουργίας του αεροδρομίου Πάφου , ο Νάσος Χατζηγεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου δήλωσε ότι παρόλο που σήμερα το σκηνικό σε θέματα εισερχόμενου τουρισμού, αφίξεων επισκεπτών και εισροής συναλλάγματος είναι “χειμωνιάτικο” όπως προχωράμε προς τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβριο όλα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Επεσήμανε δε, πως στην τουριστική αρένα ρίχνονται  οι διοργανωτές ταξιδιών, περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, καθώς και περισσότερες ξενοδοχειακές /τουριστικές μονάδες τίθενται σε λειτουργία.

Ο κ. Χατζηγεωργίου παραδέχτηκε ότι η  τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη. Σχεδόν όλη η πορεία εξαρτάται από την ψυχολογία των πιθανών επισκεπτών , την αεροπορική σύνδεση αλλά και την επιδημιολογική εικόνα των χωρών πηγών τουρισμού και τις διάφορες πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις στο θέμα ”

Παρ’ όλα αυτά  συνέχισε, λαμβάνονται αισιόδοξα μηνύματα για επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα και η τουριστική Πάφος μπορεί και πάλι να βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

Η ΕΤΑΠ Πάφου αναμένει τις επόμενες μέρες να καλωσορίσει τις εξαγγελίες και προγραμματισμό πτήσεων και από άλλους αερομεταφορείς αλλά και προγράμματα διακοπών από διοργανωτές ταξιδίων, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top