Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: 'Χρειάζεται συγκατάθεση των κηδεμόνων για αποκάλυψη πληροφοριών'

 Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ: 'Χρειάζεται συγκατάθεση των κηδεμόνων για αποκάλυψη πληροφοριών'

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αξιολόγησαν την κατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών στην Πουρνάρα και ανέλαβαν την διερεύνηση των ισχυρισμών που είχε αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία στην Υπηρεσία Ασύλου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

Σε ανακοίνωση της αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της προστασίας ασυνόδευτων παιδιών στην Πουρνάρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σημειώνει πως στο πλαίσιο του εποπτικού και συμβουλευτικού της ρόλου, αναφέρει και παραπέμπει όλα τα περιστατικά προστασίας και ισχυρισμών που έρχονται στην αντίληψή της, στις αρμόδιες αρχές για την λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας.

Στην περίπτωση των παιδιών στην Πουρνάρα που προέβησαν στις καταγγελίες, η Ύπατη Αρμοστεία ζήτησε τη συγκατάθεση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας ως νόμιμου κηδεμόνα τους. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας έχουν πλέον επιβεβαιώσει ότι η ταυτότητα των παιδιών έχει αποκαλυφθεί στην Αστυνομία, επιτρέποντας έτσι στην Ύπατη Αρμοστεία να συζητήσει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς με την Αστυνομία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Κύκλωμα βαρυποινίτη: Τα ναρκωτικά, η προστασία και η προέλευση του πίνακα - Το... χαρτί της υπεράσπισης και η ανανέωση κράτησης

Παράταση έξι ημερών στην κράτηση τριών υπόπτων για διερευνώμενη υπόθεση δράσης κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αποφάσισε το Σάββατο το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ύστερα από την ολοκλήρωση πολύωρης διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE