ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Επιστρατευέι Μπορέλ έναντι Τουρκίας η Κύπρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Επιστρατευέι Μπορέλ έναντι Τουρκίας η Κύπρος

Η συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη - Ζ. Μπορέλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει ο τελευταίος στην Κύπρο σήμερα Πέμπτη (25/06) και αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα έχει την Πέμπτη (25/06), ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, στο κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο άνδρες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθούν οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία υπό το πρίσμα αυτό.

«Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν στην διαμόρφωση και υλοποίηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO)».

Από sputnik

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Videogate: «Δεν προκύπτει ότι το βίντεο αποτελεί υβριδική επίθεση κατά ΚΔ» - Όσα λέει ο δικηγόρος της Black Cube

Δεν προκύπτει ότι το βίντεο της γνωστής υπόθεσης «Video Gate» αποτελεί υβριδική επίθεση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας Black Cube, Αντώνης Δημητρίου. Όπως σημείωσε, η εταιρεία είχε θέσει εξ αρχής ως προϋπόθεση για να συνδράμει στις έρευνες, να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του φυσικού ή νομικού προσώπου που την είχε εργοδοτήσει για την παραγωγή του βίντεο.

BEST OF TOTHEMAONLINE