ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Προτεραιότητα θέματα κοινωνικής πρόνοιας, υγείας και παιδείας

ΓΓ ΑΚΕΛ: Προτεραιότητα θέματα κοινωνικής πρόνοιας, υγείας και παιδείας

Θέματα κοινωνικής πρόνοιας, υγείας, παιδείας και περιβάλλοντος πρέπει να είναι προτεραιότητα της κάθε πολιτείας που σέβεται τους πολίτες της, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας στη Λάρνακα, ο κ. Κυπριανού είπε πως το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι «η κοινωνική πρόνοια μαζί με τα θέματα της παιδείας, της υγείας και του περιβάλλοντος είναι ζητήματα που πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κάθε πολιτείας η οποία σέβεται τους πολίτες της. Αποδίδουμε τεράστια σημασία στον ρόλο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον όπου τα προβλήματα δυστυχώς αναπτύσσονται με γεωμετρική, όχι μαθηματική πρόοδο, αυξάνονται δηλαδή στο πολλαπλάσιο».
 
Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται να δούμε ξανά τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης. Εμείς στηρίζουμε την απόφαση για αναδιάρθρωση αλλά πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο, όπως  και τα ζητήματα της κατάλληλης στελέχωσης. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν με συγκεκριμένες ειδικότητες, που είναι απαραίτητες τη σημερινή εποχή όπου τα προβλήματα στις οικογένειες είναι πολύ εξειδικευμένα, ενώ την ίδια στιγμή θεωρούμε ότι και οι αρχές τοπικής διοίκησης θα πρέπει σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας να δημιουργήσουν εκείνες τις δομές οι οποίες να μπορούν να στηρίξουν τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη από τη στήριξη της πολιτείας».
 
Δυστυχώς, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «η οικονομική κρίση έχει αυξήσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα και χρειάζεται η πολιτεία να δείξει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον».
 
Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τη Διευθύντρια του Γραφείου Κοινωνικής Ευημερίας Λάρνακας, Μαρία Κυρατζή, «για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση» που είχαν και πρόσθεσε πως «η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τη συζήτηση για τα εξειδικευμένα προβλήματα τις επαρχίας της Λάρνακας αλλά και για προβλήματα που φτάνουν κοντά τους καθημερινά».
 
Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης είπε πως «είναι δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να προβεί στον όποιο ανασχηματισμό» και σημείωσε πως «θα κρίνουμε τους νέους υπουργούς από το έργο που θα επιτελέσουν.
 
Από την πλευρά της, η Μαρία Κυρατζή, Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας Λάρνακας, χαρακτήρισε «ουσιαστική και σημαντική» την συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και τους συνεργάτες του και πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης «ηγέρθησαν ζητήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και την εξέλιξη για τα θέματα της αναδιάρθρωσης».
 
Πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνίας της Λάρνακας αλλά και γενικότερα σε κύρια ζητήματα που αφορούν θέματα μετανάστευσης, βοήθεια ανθρώπων οι οποίοι βρίσκονται σε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στα πλαίσια της στήριξης αλλά και της ευρύτερης επιδοματικής πολιτικής του κράτους. Επίσης αναφέρθηκαν ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρειάζονται περαιτέρω εργασία ενώ έχουν τεθεί και βάσεις που αφορούν συνέργειες περαιτέρω τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και σε άλλους σημαντικούς συνεργάτες γιατί η εξέλιξη των Υπηρεσιών είναι κοινός στόχος όλων».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top