ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Επαναπατρισθέντες πρέπει να πληρώσουν ξενοδοχεία και δεν ενημερώθηκαν- «Είμαι ορφανός και άνεργος» - Ξενοδόχος «έβαλε πλάτη»

ΚΥΠΡΟΣ: Επαναπατρισθέντες πρέπει να πληρώσουν ξενοδοχεία και δεν ενημερώθηκαν- «Είμαι ορφανός και άνεργος» - Ξενοδόχος «έβαλε πλάτη»

Σοβαρή καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες μέσα από τα social media, αφού επαναπατρισθέντες από χώρες στην κατηγορία «Γ» οφείλουν να πληρώσουν (πλέον) για ξενοδοχείο χωρίς αυτοί να έχουν ενημερωθεί αρμοδίως πριν την αναχώρηση τους για επιστροφή στην Κύπρο.

Του Στέλιου Στυλιανού

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση στην ομάδα «ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ» νεαρός συμπατριώτης μας, επιστρέφοντας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενημερώθηκε μετά την εξέταση που του έγινε για κορωνοϊό ότι θα πρέπει να διαμείνει σε συγκεκριμένα ξενοδοχείο που του υπέδειξαν οι αρμόδιες Αρχές, το οποίο και θα έπρεπε να πληρώσει από την τσέπη του.

Ο εν λόγω νεαρός αφού κατέβαλε τα 60 ευρώ για διαμονή και τρία γεύματα, μια ομολογουμένως χαμηλή τιμή, ενημερώθηκε ότι οι εξετάσεις από τα δείγματα της πτήσης δεν είχαν ολοκληρωθεί και θα έπρεπε να παραμείνει για δεύτερο βράδυ στο ξενοδοχείο καταβάλλοντας το ίδιο ποσό, με τον ίδιο να ισχυρίζεται (στην ανάρτησή του) ότι είναι ορφανός και άνεργος και δεν έχει να πληρώσει.

Μάλιστα, μέλη της ίδιας ομάδας, προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν, πληρώνοντας αυτοί για τα 60 ευρώ της διαμονής, ενώ μετά από σχετική παρέμβαση του ξενοδόχου, οι επιβάτες της πτήσης έλαβαν τελικά «εξιτήριο» μετά από διαβεβαιώσεις ότι όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά το πρωί της Πέμπτης 25/6.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι το γεγονός ότι από τη μία, πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ακόμα για την πληρωμή του ξενοδοχείου, ενώ φαίνεται πως απουσιάζει και ο μηχανισμός μεταξύ ξενοδόχων και πολιτών με αποτέλεσμα να δημιουργείται αχρείαστη ένταση.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, όταν πελάτης αρνείται να πληρώσει για τη διαμονή στο ξενοδοχείο οι οδηγίες από το Υπουργείο είναι να κληθεί η Αστυνομία, κάτι που η μεγάλη μερίδα των ξενοδόχων – και προς τιμήν τους- αρνούνται να πράξουν.

Βλέπετε, υπάρχουν και αυτοί οι συμπατριώτες μας που δυστυχώς δεν διαθέτουν αυτά τα 60 ευρώ και θα έπρεπε να υπάρχει μια ρύθμιση, αναφορικά με ειδικές ομάδες πληθυσμού, με πολύ χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα ώστε να διαμένουν δωρεάν και τα έξοδα να καλύπτονται από το αρμόδιο Υπουργείο, που «διαλαλεί» ότι πρόθυμα θα πληρώσει για όλα τα έξοδα οποιουδήποτε τουρίστα φτάσει στην Κύπρο και διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Να συμπληρώσουμε, ότι αν στην πτήση υπάρχει ύποπτο κρούσμα, στο οποίο θα γίνει και επιβεβαιωτικό τεστ, οι κοντινοί του επιβάτες, (δίπλα, πίσω, αριστερά και δεξιά σειρά) θα παραμείνουν προληπτικά σε καραντίνα για άλλες 48 ώρες καταβάλλοντας ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό.

Είναι στενάχωρο το γεγονός οι αρμόδιες Αρχές να βάζουν σε αυτή τη πολύ δύσκολη θέση, τόσο τους ξενοδόχους που χωρίς αντιρρήσεις δέχονται να φιλοξενήσουν επαναπατρισθέντες, όσο και τους συμπατριώτες μας που ενδεχομένως για τους δικούς τους λόγους, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top