Μείωση 30% στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο

Μείωση 30% στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο

Σημαντική αλλά αναμενόμενη μείωση καταγράφηκε στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο 2020, τον δεύτερο μήνα κατά τον οποίο συνέχισαν να εφαρμόζονται στην Κύπρο τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, κατά τον Απρίλιο 2020, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου μειώθηκε κατά 30,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους και έφτασε στις 79,6 μονάδες (βάση 2015=100). Για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 4,8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
 
Επίσης σύμφωνα πάντα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, κατά τον Απρίλιο 2020, ο Δείκτης Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου μειώθηκε κατά 28,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, και έφτασε στις 82,4 μονάδες (βάση 2015=100). Για την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2020, ο δείκτης υπολογίζεται ότι σημείωσε μείωση 4,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα δεδομένα για τις συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και πόσα θα παίρνουν οι συνταξιούχοι – Οι αυξήσεις σε βάθος πενταετίας και οι νέες εισφορές

Νέα δεδομένα για τις συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν και πόσα θα παίρνουν οι συνταξιούχοι – Οι αυξήσεις σε βάθος πενταετίας και οι νέες εισφορές

Άρχισαν τις πράξεις οι πολίτες για το ύψος που θα φτάσουν οι συντάξεις τους, την ώρα που οι κοινωνικοί εταίροι μελετούν λέξη προς λέξη το τροποιητικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha.

BEST OF TOTHEMAONLINE