ΔΙΕΘΝΗ

Eurostat: 11,3% κάτω ο κλάδος των υπηρεσιών τον Μάρτιο, 2,8% στο 1ο τρίμηνο

Eurostat: 11,3% κάτω ο κλάδος των υπηρεσιών τον Μάρτιο, 2,8% στο 1ο τρίμηνο

Τον Μάρτιο του 2020, ο όγκος της παραγωγής υπηρεσιών στην ΕΕ μειώθηκε κατά 11,3%, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ισχυρότερες μειώσεις σημειώθηκαν για ξενοδοχεία και εστιατόρια που μειώθηκαν κατά 48,5% στην ΕΕ. Υπηρεσίες διαχείρισης και υποστήριξης (π.χ. υπηρεσίες απασχόλησης, ασφάλεια, καθαρισμός) που αγοράζονται συνήθως από επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 8,4%. Οι υπηρεσίες μεταφοράς (ξηρά, νερό, αέρα) μειώθηκαν κατά 7,2%. Οι επαγγελματικές και επιστημονικές υπηρεσίες (νομικές υπηρεσίες, λογιστική, μάρκετινγκ κ.λπ.) μειώθηκαν κατά 4,6%. Οι υπηρεσίες πληροφόρησης και επικοινωνίας μειώθηκαν μόνο κατά 2,3%.

Εξετάζοντας την τριμηνιαία παραγωγή υπηρεσιών (τα μηνιαία στοιχεία γενικά δεν είναι διαθέσιμα ανά κράτος μέλος) για το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019, σημειώθηκε μείωση 2,8% στην ΕΕ. Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Μάλτα (-15,7%), ενώ σε ορισμένες χώρες το συνολικό πρώτο τρίμηνο ήταν ακόμη θετικό (Βουλγαρία + 3,6% και Ρουμανία + 4,7%). Οι μεταφορικές υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 3,3% στην ΕΕ με τη μεγαλύτερη μείωση που σημειώθηκε στη Λετονία (-10,5%). Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια σημείωσαν πτώση 15,2% στην ΕΕ, με ιδιαίτερα έντονη μείωση στην Ιταλία (-24,8%), την Κύπρο (-23,1%) και τη Μάλτα (-22,1%).

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του ΡαϊσίΙράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top