ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 89 νέα κρούσματα και 7 νεκροί κατά μέσο όρο ανά ημέρα στο Βέλγιο

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 89 νέα κρούσματα  και 7 νεκροί κατά μέσο όρο ανά ημέρα στο Βέλγιο

Kατά μέσο όρο 89 νέα κρούσματα COVID19 ανά ημέρα κατεγράφησαν στο Βέλγιο, την εβδομάδα από τις 16 μέχρι και τις 22 Ιουνίου, σύμφωνα με τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές. Αναλυτικά κατά το ίδιο διάστημα ο μέσος αριθμός των νεκρών ανά ημέρα έπεσε από τους 8 στους 7.

Ο αριθμός των εισαγωγών έφτασε τις 15 ανά ημέρα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της κρίσης είναι 61.106. Επί του παρόντος νοσηλεύονται 255 ασθενείς στα νοσοκομεία της χώρας και ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε από τους 52 στους 38.

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών στο Βέλγιο ανέρχεται στους 9.731 (4.889 στη Φλάνδρα, 3.365 στη Βαλλονία και 1.483 στις Βρυξέλλες).

Tην Πέμπτη 25/06, έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδίας φαρμακοποιών που μίλησε στους Brussels Times, λιγότερο από 10% των μασκών που είχε παραγγείλει έχει παραληφθεί από τους πολίτες. “Από ένα σύνολο 18 εκ. μασκών, διαθέσαμε περίπου 1,2 εκ. σε διάστημα μίας εβδομάδας”, αναφέρει εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βέλγων Φαρμακοποιών, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για πολύ μικρότερο ποσοστό από αυτό που ανέμεναν. “Δεν είδαμε την κίνηση που περιμέναμε”, παραδέχθηκε. Ο ίδιος πιστεύει ότι η καθυστέρηση που σημειώθηκε στην άφιξη των μασκών είναι μάλλον ο λόγος πίσω από την αδιαφορία των πολιτών, καθώς πολλοί είχαν ήδη προμηθευτεί τουλάχιστον μία μάσκα. Ενώ η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί τη διανομή μασκών στα τέλη Απριλίου, η διάθεσή τους ξεκίνησε μόλις στις 15 Ιουνίου, ήτοι εβδομάδες αφ’ ότου αξιωματούχοι σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο προέβησαν σε δικές τους παραγγελίες. “Υπήρξε και μία αντιπαράθεση σε ό,τι αφορά την ποιότητα των μασκών”, υπενθυμίζει.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη χθεσινή (25/05), συνεδρίαση, το Βελγικό Κοινοβούλιο έδωσε την έγκρισή του με 109 ψήφους επί 150 για τη δημιουργία μίας Επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με τη γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα Le Soir. Η Επιτροπή θα αποτελείται από 17 μέλη και θα έχει τη συνδρομή από 4 ειδικούς. Η Έκθεσή της αναμένεται δώδεκα μήνες μετά τη θέσπισή της.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top