ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Δωρεάν PCR στους αφιχθέντες από 1η Ιουλίου - Μηδέν κρούσματα και σήμερα

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Δωρεάν PCR στους αφιχθέντες από 1η Ιουλίου - Μηδέν κρούσματα και σήμερα

Αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα η ανακοίνωση από τον «υπουργό υγείας» Αλί Πιλλί ότι από 1η Ιουλίου, ημέρα επανέναρξης των δρομολογημένων πτήσεων προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, το δεύτερο τεστ PCR στους αφιχθέντες θα γίνεται δωρεάν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί ανέφερε επίσης ότι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα και του δεύτερου PCR οι ταξιδιώτες θα πρέπει να παραμείνουν στο μέρος διαμονής ή την κατοικία τους και γι’ αυτό θα υπογράψουν σχετική δήλωση κατά την άφιξή τους. Για τους κανόνες απομόνωσης ή καραντίνας, εφόσον προέρχονται από χώρα που αυτό απαιτείται, θα ενημερώνονται από αρμόδιους του «υπουργείο υγείας» στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, σύμφωνα με τον κ. Πιλλί.

Στους ξένους κάνετε δωρεάν τεστ PCR, αλλά στους δικούς πολίτες το χρεώνεται 300 ΤΛ, ήταν η αντίδραση της «βουλευτού» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά. Σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Ντεριά διερωτάται πού βρέθηκαν τα χρήματα για τα δωρεάν τεστ στους τουρίστες και με «ποια λογική ανακοινώνετε κάτι τέτοιο;».

Δεν είναι σωστό να επιμένετε στο «άνοιγμα» την 1η Ιουλίου, δήλωσε προς την «κυβέρνηση» ο Πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ, λέγοντας ότι με βάση και τα στοιχεία του ΠΟΥ, η έναρξη των πτήσεων θέτει σε κίνδυνο την υγεία ολόκληρης της κοινότητας.

Η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» για διπλό τεστ PCR, πρόσθεσε, δημιουργεί πολλά ερωτήματα, όπως εάν υπάρχουν αρκετά τέτοια τεστ, που θα γίνονται, τι θα γίνει εάν κάποιο τεστ είναι θετικό, πού θα πηγαίνουν όσοι είναι θετικοί και τι γίνεται με τις υποδομές υγείας. Διερωτήθηκε επίσης, με βάση και τα δεδομένα και στοιχεία του ΠΟΥ, γιατί επιτρέπεται η είσοδος από την Τουρκία χωρίς καραντίνα.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία, με νέα απόφαση του «υπουργικού» χθες, μετακινήθηκε από την κατηγορία Α στην Β, όπου βρίσκονται η Ελβετία, η Τσεχία, η Πολωνία και η Κροατία.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί έγινε δειγματοληψία σε περίπου 60 παιδιά κάτω των 12 ετών, τ/κ οικογενειών κατοίκων του χωριού Πύλα. Μετά το πρόσφατο επεισόδιο στο οδόφραγμα Περγάμου, η λύση που βρέθηκε για τις διελεύσεις, ήταν πως πρέπει όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας να έχουν αρνητικό τεστ 72 ωρών για να μπορούν να διέλθουν μέσω του σημείου ελέγχου των Βάσεων προς τα κατεχόμενα και προς τις ελεύθερες περιοχές.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε σήμερα ότι στα κατεχόμενα το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 170 διαγνωστικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό και δεν βρέθηκε κανένα κρούσμα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top