Τατάρ: Προτεραιότητα το άνοιγμα Βαρωσίου

Τατάρ: Προτεραιότητα το άνοιγμα Βαρωσίου

Το άνοιγμα του Βαρωσίου είναι από τα σχέδια προτεραιότητας για την «κυβέρνηση», είπε ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ μετά από συνάντηση στην Αμμόχωστο με τον «δήμαρχο», στην οποία συζήτησαν και αυτό το θέμα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ περιόδευσε την Παρασκευή (26/6) στην περιοχή της Αμμοχώστου και ανέφερε ότι μεγάλο μέρος της περίκλειστης πόλης είναι ανοικτό εδώ και χρόνια. Μικρό, όπως είπε, μέρος, μόνο το παραλιακό μέτωπο είναι κλειστό και σε αυτή βρίσκονται ξενοδοχεία που εδώ και 45 χρόνια έχουν υποστεί φθορά.

«Στην πολιτική μας είναι να ανοίξουμε το Βαρώσια και να το παραδώσουμε στους παλιούς ιδιοκτήτες», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι σύμφωνα με τα αρχεία του ιδρύματος βακουφίων, πρόκειται για έδαφος οθωμανικό και τ/κ, που κατά την περίοδο των Βρετανών ένα μέρος αυτών των περιουσιών παραχωρήθηκε και «υπάρχει μια συζήτηση για το σε ποιον ανήκει».

Θα προχωρήσουν, είπε, με την παράδοση στους πρώην ιδιοκτήτες περιουσιών τους μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» στα κατεχόμενα, λαμβάνοντας υπόψη και τα δικαιώματα του «τμήματος βακουφίων».

Το άνοιγμα των Βαρωσίων, πρόσθεσε ο κ. Τατάρ, θα συμβάλλει στην οικονομία και τον τουρισμό του ψευδοκράτους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE