Πήραν το χρίσμα Πετρίδης και Γιολίτη - Η παράδοση από τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη

Πήραν το χρίσμα Πετρίδης και Γιολίτη - Η παράδοση από τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη

Σε μία σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο δόθηκαν οι νενομισμένες διαβεβαιώσεις στους δύο νέους υπουργούς του κυβερνητικού σχήματος.

Πρώτος κλήθηκε ο τέως Δήμαρχος Αγλαντζιάς, Χαράλαμπος Πετρίδης αναλαμβάνοντας τον θώκο του Υπουργείου Άμυνας ενώ στη συνέχεια κλήθηκε ακολουθώντας το ίδιο τελετουργικό η κυρία Έμιλυ Γιολίτη που αναλαμβάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Ακολούθησε ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης όπου παρέδωσε στον καθένα ξεχωριστά τον διορισμό του δίνοντας ουσιαστικά το χρίσμα ανάληψης των υπουργείων στα δύο νέα πρόσωπα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως παραδίδει τα δύο ‘κομβικής‘ σημασίας υπουργεία έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στα άτομα που επέλεξε ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία για τις γνώσεις, τις σπουδές, τον επαγγελματισμό και την ακεραιότητα των Πετρίδη και Γιολίτη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.