ΕΛΛΑΔΑ: Άνοιξε τις πύλες της για τον τουρισμό

ΕΛΛΑΔΑ: Άνοιξε τις πύλες της για τον τουρισμό

Από το πρωί της Τετάρτης (7/1) η Ελλάδα άνοιξε επισήμως τις πύλες τις για τον τουρισμό με τις πρώτες πτήσεις εξωτερικού να έχουν ήδη προσγειωθεί στα ελληνικά αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (7/1) είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στην Ελλάδα 235 πτήσεις από το εξωτερικό σε 27 αεροδρόμια της χώρας. Σε ορισμένα εξ αυτών έχει ήδη οργανωθεί ειδική τελετή υποδοχής των πρώτων τουριστών, με παραδοσιακές μουσικές και χορούς.

 Όπως ανακοινώθηκε, στα αεροδρόμια της χώρας θα διενεργούνται συνολικά 5.634 τεστ για κορωνοϊό ημερησίως.
 
Σε ισχύ έως τις 15 Ιουλίου είναι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) εξαιρούνται οι 14 χώρες που μπήκαν στη σχετική λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Απαγόρευση πτήσεων υπάρχει για τη Βρετανία, την Τουρκία και τη Σουηδία, ενώ εκτός λίστας είναι, μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βραζιλία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Να δικαιολογηθεί δημόσια η απόφαση για τη μη επικύρωση διορισμού Βαρωσιώτου»

ΠτΔ: «Να δικαιολογηθεί δημόσια η απόφαση για τη μη επικύρωση διορισμού Βαρωσιώτου»

Αυτοί που έλαβαν την απόφαση για τη μη επικύρωση του διορισμού της δικαστού Ντόριας Βαρωσιώτου θα πρέπει να την δικαιολογήσουν δημόσια, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα πως αντιλαμβάνεται την αντίδραση της κοινωνίας για αυτή την απόφαση.

BEST OF TOTHEMAONLINE