ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πάνω από 80% μείωση στα έσοδα από ομπρέλες και ξαπλώστρες

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πάνω από 80% μείωση στα έσοδα από ομπρέλες και ξαπλώστρες

Αισθητά μειωμένα είναι κατά τη φετινή τουριστική σεζόν τα έσοδα από τις ενοικιάσεις ομπρελών και ξαπλώστρων στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Αγίας Νάπας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Χρήστο Ζαννέτου, οι απώλειες φτάνουν μέχρι και το 80%. Το καλοκαίρι του 2019 μπήκαν στο δημοτικό ταμείο πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Λόγω της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, αναφέρει ο κ. Ζαννέτου, "ο Δήμος Αγίας Νάπας εργοδοτεί φέτος μειωμένο προσωπικό στις παραλίες, με μειωμένα ωράρια, ωστόσο η προσπάθεια παραμένει η ίδια για καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού».

Ιδιαίτερα σημαντική είναι για τον Δήμαρχο η στήριξη των Κύπριων το φετινό καλοκαίρι, οι οποίοι φαίνεται πως κρατούν την Αγία Νάπα ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Τα σαββατοκύριακα, αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Ζαννέτου, οι παραλίες είναι ασφυκτικά γεμάτες, χάριν στους Κύπριους παραθεριστές, οι οποίοι επιλέγουν την περιοχή μας για τις αποδράσεις τους.

Σημειώνεται ότι έχουν ήδη επαναλειτουργήσει γύρω στα 10 πολυτελή ξενοδοχεία και αρκετά τουριστικά διαμερίσματα στην περιοχή, ως επίσης κι ένας σημαντικός αριθμός κέντρων αναψυχής, όπως εστιατόρια, καφετέριες και μπιραρίες, ξεπερνώντας τα 50 σε αριθμό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές του 2027 για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων

ΠτΔ: Επίσκεψη στην Κίνα στις αρχές του 2027 για ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων

Στην περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Κύπρου – Κίνας, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αντιπρόεδρος της Κίνας κ. Χαν Τζενγκ, σε συνάντηση που είχαν, στη Νέα Υόρκη.