Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς σοκολάτας στην ΕΕ

Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς σοκολάτας στην ΕΕ

2,2 εκατομμύρια τόνοι σοκολάτας και ράβδων σοκολάτας εξήχθησαν από τα κράτη μέλη της ΕΕ το 2019, το 66% των οποίων πήγε σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, οι κορυφαίοι εξαγωγείς σοκολάτας ήταν η Γερμανία (640 000 τόνοι ή 30%), ακολουθούμενη από το Βέλγιο (300 000 τόνους ή 14%), τις Κάτω Χώρες (290 000 τόνους ή 13%), την Πολωνία (230 000 τόνους ή 10%) και την Ιταλία (180.000 τόνοι ή 8%). Αυτά τα πέντε κράτη μέλη της ΕΕ, εξήγαγαν τα τρία τέταρτα του συνόλου σοκολάτας κάθε μορφής της ΕΕ. Επιπλέον, 220.000 τόνοι εισήχθησαν από κράτη μέλη της ΕΕ από χώρες εκτός ΕΕ, εκ των οποίων 100.000 τόνοι προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και 70.000 τόνοι από την Ελβετία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE