Αεροναυτική Άσκηση Κύπρου - Ελλάδας- Γαλλίας - Ιταλίας στη Λεμεσό

Αεροναυτική Άσκηση Κύπρου - Ελλάδας- Γαλλίας - Ιταλίας στη Λεμεσό

Το Υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση του ενημέρωσε την πραγματοποίηση Αεροναυτική Άσκηση, με τη συμμετοχή μονάδων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Την Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Λεμεσού τετραμερής Αεροναυτική Άσκηση, με τη συμμετοχή μονάδων της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας των τεσσάρων Ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, στην αεροναυτική άσκηση συμμετείχαν η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η γαλλική φρεγάτα «ACONIT» με το οργανικό της ελικόπτερο, η ιταλική φρεγάτα «ALPINO» με το οργανικό της ελικόπτερο, ενώ από κυπριακής πλευράς συμμετείχαν τα περιπολικά πλοία «ΤΣΟΜΑΚΗΣ», «ΓΕΩΡΓΙΟΥ», «ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ», το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» της Διοικήσεως Ναυτικού του ΓΕΕΦ, δύο ελικόπτερα της Διοικήσεως Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, η Άκατος «ΘΗΣΕΑΣ» της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Ο σχεδιασμός και ο συντονισμός της άσκησης διεξήχθη από το ΓΕΕΦ σε συνεργασία με τα Επιτελεία των τριών χωρών. Επιπλέον, τα πιο πάνω μέσα συμμετείχαν σε εικονικό επεισόδιο Έρευνας και Διάσωσης, υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE