ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: 'Επιπόλαιο κατασκεύασμα η λίστα Γιωρκάτζη - Δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό η δημοσιοποίηση της'

Δ. ΣΥΛΛΟΥΡΗΣ: 'Επιπόλαιο κατασκεύασμα η λίστα Γιωρκάτζη - Δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό η δημοσιοποίηση της'

‘Επιπόλαιο κατασκεύασμα’ χαρακτήρισε την λίστα Γιωρκάτζη, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής (10/7).

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή ‘Πρωινό Δρομολόγιο’, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι έχει δει για λίγο την λίστα Γιωρκάτζη και όπως είπε, δεν μπορεί κάποιος να βρει κάποιος κάτι ουσιαστικό στο περιεχόμενο της.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην λίστα υπάρχουν άτομα που χρωστούν 200 - 300 ευρώ, ενώ όπως σημείωσε , η λίστα δεν είναι ολοκληρωμένη αφού έπρεπε να περιλαμβάνει κι’ άλλα ονόματα.

Ταυτόχρονα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ‘το να δοθεί η λίστα ως έχει στην δημοσιότητα, δεν είναι ηθικό, δεοντολογικό και μάλλον είναι παράνομο’.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι προκάλεσε τρεις φορές τους Αρχηγούς κομμάτων να δημοσιεύσουν έντιμα και εντός νόμιμων διαδικασιών την λίστα γιωρκάτζη ωστόσο όπως είπε, αρνήθηκαν. 

Ο κ. Συλλούρης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία δημοσιοποίησης της λίστας αφού πέραν του ότι δεν το θεωρεί ηθικά σωστό, δεν του το επιτρέπει η ιδιότητα του ως Πρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς για το αν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του στην λίστα, ο κ. Συλλούρης απάντησε αρνητικά.

Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή (10/7), συνέρχεται η ad hoc επιτροπή της Βουλής η οποία θα εξετάσει την λίστα Γιωρκάτζη και θα πάρει απόφαση για το αν θα εισηγηθεί στην ολομέλεια της 17ης Ιουλίου την δημοσιοποίηση της λίστας ή όχι.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top