Τμ. Φορολογίας: Τελευταία μέρα καταβολής ΦΠΑ μέχρι 31/5/2020

Τμ. Φορολογίας: Τελευταία μέρα καταβολής ΦΠΑ μέχρι 31/5/2020

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι για τη φορολογική Δήλωση ΦΠΑ που αφορά την περίοδο που λήγει στις 31/5/2020 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης και πληρωμής του ΦΠΑ  είναι η 10η Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στη βάση αυτού, ο οφειλόμενος ΦΠΑ, θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι και τις 10/7/2020. Σε αντίθετη περίπτωση η πληρωμή θεωρείται εκπρόθεσμη και υπόκειται σε πρόσθετο φόρο 10% και άλλες επιβαρύνσεις.
 
Σημειώνεται ότι η αναστολή πληρωμής ΦΠΑ ισχύει μόνο για τις φορολογικές Δηλώσεις ΦΠΑ που λήγουν 28/2/2020, 31/3/2020 και 30/4/2020.
 
Εξάλλου, το Τμήμα ενημερώνει ότι για όσα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα οι φορολογικές περίοδοι μετατράπηκαν σε μηνιαίες τον Απρίλιο του 2020, η αλλαγή αυτή θα τερματιστεί από 1/7/2020.
 
Τα επηρεαζόμενα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στην τελευταία ηλεκτρονική διεύθυνση που είναι καταχωρημένη στο σύστημα TAXISnet για τη διάρκεια της επόμενης φορολογικής τους περιόδου, προκειμένου να επανέλθουν σε  κανονική τριμηνιαία φορολογική περίοδο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Κύμα επιθέσεων από Ιράν και Λίβανο στο Ισραήλ, χτυπήματα σε χώρες του Κόλπου - Σε επιφυλακή η Κύπρος

Η Μέση Ανατολή έχει πάρει φωτιά και η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να εξαπολύουν συνεχείς επιθέσεις σε Ιράν και Λίβανο, την ώρα που η Τεχεράνη και η Χεζμπολάχ χτυπούν στο Τελ Αβίβ και στις χώρες του Κόλπου.  Παράλληλα σε επιφυλακή παραμένει η Κύπρος, με τις βρετανικές βάσεις να έχουν τεθεί σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας, ενώ την ίδια ώρα αφίχθηκαν και ελικόπτερα τύπου Wildcat. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις πιο κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE