ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πλήρης λίστα με τις αξιώσεις της διαχειρίστριας των αεροδρομίων από το κράτος -750.000 ευρώ για… επιτήρηση τουαλετών – ΕΓΓΡΑΦΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πλήρης λίστα με τις αξιώσεις της διαχειρίστριας των αεροδρομίων από το κράτος -750.000 ευρώ για… επιτήρηση τουαλετών – ΕΓΓΡΑΦΑ

Την πλήρη λίστα με τα ιδιαίτερα υψηλά ποσά που είχε παρουσιάσει ενώπιον αξιωματούχων του κράτους η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, αποκαλύπτει το ThemaOnline.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως είχαμε σημειώσει σε δημοσίευμά μας την Τετάρτη 8 Ιουλίου, εκπρόσωπος της Hermes είχε παρουσιάσει κατάλογο με τα εκτιμώμενα έξοδα για τους επόμενους έξι μήνες μετά την επαναλειτουργία των αεροδρομίων.

Η σχετική λίστα που τέθηκε προς συζήτηση στις 23 Μαΐου, σε σύσκεψη με τη διυπουργική επιτροπή με αντικείμενο το πλάνο επαναλειτουργίας των αερολιμένων μετά την μερική άρση των μέτρων, προκάλεσε την έκπληξη παρευρισκόμενων.

Το συνολικό κόστος που παρουσίασε η Hermes για απολυμαντικά, σημάνσεις κ.α. εντός των επόμενων έξι μηνών ανερχόταν στο 1,56 εκ., ενώ στον πίνακα με τα εκτιμώμενα αυτά έξοδα περιλαμβανόταν και κονδύλι 750.000 ευρώ για επιτήρηση των αποχωρητηρίων των αεροδρομίων.

Σήμερα (10/07) παρουσιάζουμε όλα τα ποσά που παρουσίασε υπό τη μορφή αξίωσης προς το κράτος η Hermes:
250.000 ευρώ για έξι μήνες – Τροποποιημένο/Ενημερωμένο πρόγραμμα καθαρισμού για κάλυψη της απολύμανσης σημείων αφής (συμπεριλαμβάνεται η τοποθέτηση χαρτοπετσέτων)
50.000 ευρώ για έξι μήνες – Απολυμαντικό τζελ / υγρό – Διανεμητές και ανταλλακτικά
50.000 ευρώ για έξι μήνες – Προστατευτικός ατομικός εξοπλισμός (μάσκες και γάντια)
25.000 ευρώ για έξι μήνες – Εμπόδια Tensa και αυτοκόλλητα
175.000 ευρώ για έξι μήνες - Πρόσθετο ανθρώπινο δυναμικό (5 άτομα, 3 στη Λάρνακα και 2 στην Πάφο σε 24ωρη βάση) για διευκόλυνση της εφαρμογής των μέτρων φυσικής απόστασης από τους επιβάτες.
40.000 ευρώ για έξι μήνες – Πρόσθετο κόστος για HVAC που λειτουργεί με 100% καθαρό αέρα
275.000 ευρώ για έξι μήνες Εποπτεία σε όλες τις τουαλέτες για να εξασφαλιστεί η απόσταση και η σωστή χρήση των εγκαταστάσεων
20.000 ευρώ ad hoc κόστος -Προστασία από πλέξιγκλας για 120 check in, εισιτήρια, γραφεία πληροφοριών κτλ.
200.000 ευρώ ad hoc κόστος – Νέες εγκαταστάσεις για ιατρικές υπηρεσίες 200 τετραγωνικών μέτρων (προκατασκευασμένο κτήριο – τρία γραφεία, τουαλέτα&κουζινάκι).
Συνολικό κόστος: 1.560.000 ευρώ.

Για το όλο θέμα κλήθηκαν να μιλήσουν στο ThemaOnline και ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, αλλά και ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου, Σταύρος Μιχαήλ. Και οι δυο μας ανέφεραν ότι η λίστα αξιώσεων δεν έχει γίνει αποδεκτή, ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για την αξίωση των 750.000 προκειμένου να τηρούνται μέτρα ασφαλείας στις τουαλέτες, ανέφεραν ότι υπεδείχθησαν στην Hermes εναλλακτικές λύσεις. Πέραν τούτου όπως σημειώσαμε και στο προηγούμενό μας ρεπορτάζ, μετά και από επιστολή του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη προς το υπουργείο Μεταφορών στις αρχές Ιουνίου, ξεκαθαρίστηκε πως για να δοθεί οποιοδήποτε ποσό στην Hermes στο πλαίσιο της σύμβασης που υπάρχει με το κράτος, θα πρέπει να δοθεί έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Hermes δεν επιθυμεί να κάνει τοποθέτηση για το όλο ζήτημα. Το ThemaOnline επικοινώνησε το πρωί της Τετάρτης (08/07) με αρμόδια άτομα για να λάβει επίσημη θέση από την εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, αλλά όπως ενημερωθήκαμε υπευθύνως, δεν υπάρχει πρόθεση από πλευράς των υπευθύνων της για δημόσια τοποθέτηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top