ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οσα αλλάζουν σε συναθροίσεις σε σπίτια και χώρους εστίασης απο την Κυριακή

Οσα αλλάζουν σε συναθροίσεις σε σπίτια και χώρους εστίασης απο την Κυριακή

Απο την Κυριακή (12/7) τίθεται σε ισχύ το διάταγμα με τις νέες χαλαρώσεις των μέτρων που λήφθησαν λόγω COVID-19.

Οι νέες χαλαρώσεις έρχονται να χαρίσουν μια ανάσα τόσο στους πολίτες όσο και στους επιχειρηματίες αφου πλεον θα μπορούν να φιλοξενούς στους χώρους τους περισσότερα άτομα.

Σύμφωνα με το διάταγμα απο τις 12/7 :

Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες και/ή δημόσιους χώρους (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου), αυξάνεται από 150 σε 250 άτομα για εξωτερικούς χώρους και από 75 σε 100 άτομα για εσωτερικούς χώρους.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη μαζική συνάθροιση και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.

Στην περίπτωση που οι κοινωνικές συναθροίσεις πραγματοποιούνται σε οικίες, στον μέγιστο αριθμό περιλαμβάνονται και οι μόνιμα διαμένοντες. 

Απο την άλλη ο μέγιστος αριθμός ατόμων για εξυπηρέτηση σε χώρους εστίασης:

· Ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται σε χώρους εστίασης, αυξάνεται σε 250 άτομα για εξωτερικούς χώρους. Σε ό,τι δε αφορά τους εσωτερικούς χώρους, ο μέγιστος αριθμός ατόμων παραμένει στα 100 πρόσωπα.

· Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένα υποστατικό διαθέτει 600 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 300 άτομα, με τη νέα απόφαση, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250. Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 450 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 150 άτομα, ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συναθροίζονται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100.

· Η πιο πάνω ρύθμιση ισχύει μόνο για τις πιο κάτω κατηγορίες χώρων εστίασης που προβλέπονται στο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2020:

  •  Εστιατόρια
  • Ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα
  • Ταβέρνες
  • Καφετέριες
  • Πιτσαρίες
  • Μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ
  • Καφενεία
  • Κυλικεία ή/και χώρους εστίασης σχολείων, αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κτλ. 

Οσον αφορά την διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων από τις 22 Αυγούστου μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, ο μέγιστος αριθμός ατόμων (φυσική παρουσία σε δείπνο) που μπορούν να παρευρεθούν σε γάμους ή βαφτίσεις, ορίστηκε στα 350 άτομα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top