ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΤΔ για νέα παράνομη Navtex Τουρκίας: 'Ισχυρό μήνυμα για την Ευρώπη' - Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με Σπέχαρ

ΠΤΔ για νέα παράνομη Navtex Τουρκίας: 'Ισχυρό μήνυμα για την Ευρώπη' - Τι συζητήθηκε στην συνάντηση με Σπέχαρ

Δηλώσεις μετά το τέλος της ειδικής συνεδρίας της Βουλής (15/7) για καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου αναφέρθηκε στην νέα Navtex  που εξέδωσε η Τουρκία καθώς επίσης στην συνάντηση που είχε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Του Άντρου Ιωάννου

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, η νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας είναι ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για το τι εννοεί η Τουρκία όταν λέει ότι θέλει διάλογο. ‘Δεν έχω παρά να καταδικάσω ανάλογη ενέργεια’ συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας, ο ΠΤΔ, σημείωσε ότι η παράνομη και προκλητική ενέργεια από πλευράς Τουρκίας, θα διαβιβαστεί στο διήμερο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για την δράση μιας χώρας που παραγνωρίζει το διεθνές δίκαιο και τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τόνισε.

Όσον αφορά την συνάντηση με  Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι παρατηρήσεις που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία για την έκθεση του Γ.Γ. των Ηνωμένων εθνών. Παράλληλα, όπως είπε ο ΠΤΔ, έγιναν επισημάνσεις από πλευράς της Κυπριακής Δημοκρατίαςγια την αναγκαία αντικειμενικότητα που επιβάλλεται να διακρίνει την διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ειρηνευτική δύναμη’.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν περίπου ένα μήνα, ο Πρόεδος της Δημοκρατίας προέβη σε καταγγελίες, για μεροληπτική στάση της κ. Σπέχαρ, έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ελληνοκύπριων. Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε χαρακτηρίσει την στάση της κ. Σπέχαρ ως «μη αντικειμενική», ενώ αυτό που ενόχλησε ήταν το κάλεσμα εκ μέρους της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για διαβουλεύσεις με το ψευδοκράτος με σκοπό την διάνοιξη των οδοφραγμάτων. "...εάν έχουν την εντύπωση ότι η Κυβέρνηση, θα έρθει σε επαφή με ένα παράνομο μόρφωμα πλανώνται πλάνην οικτρά', είπε χαρακτηριστικά.

Για το ίδιο θέμα παραχώρησε δηλώσεις και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξερχόμενος από το Προεδρικό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν οι παρατηρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έκθεση του Γ.Γ των Ηνωμένων Εθνών και η ανάγκη αντικειμενικής αποτύπωσης των όσων έχουν γίνει στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.

Παράλληα, ο ΥΠΕΞ, σημείωσε ότι γίνεται μια συνειδητή προσπάθεια από κάποιους να αποδώσουν πολιτικές σκοπιμότητες στα μέτρα για των κορωνοϊό, κάτι που όπως υποστήριξε, δεν υφίσταται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top