Μπαγκλαντές: Oι αρχές στο ελευθέρωσαν 160 χελώνες που μπλέχτηκαν σε πλαστικά απόβλητα

Μπαγκλαντές: Oι αρχές στο ελευθέρωσαν 160 χελώνες που μπλέχτηκαν σε πλαστικά απόβλητα

Περίπου 160 θαλάσσιες χελώνες, πολλές από τις οποίες τραυματίστηκαν αφού μπλέχτηκαν σε πλαστικά απόβλητα, διασώθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στον κόσμο, στο Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο,  οι χελώνες Olive Ridley άρχισαν να επιπλέουν στην ακτή στο Cox`s Bazar σε μια τεράστια μάζα από πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα ψαρέματος, σημαντήρες και άλλα πλαστικά απόβλητα.

Οι χελώνες διασώθηκαν και απελευθερώθηκαν πίσω στον Κόλπο της Βεγγάλης, αλλά μερικές επέστρεψαν στην παραλία που εκτείνεται 120 χιλιόμετρα (75 μίλια) και δυστυχώς πέθαναν και θάφτηκαν στην άμμο.

«Είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει ένα τόσο μεγάλο αριθμό νεκρών χελώνων και ένα τόσο μεγάλο αριθμό που διασώθηκαν», δήλωσε ο Nazmul Huda, αναπληρωτής διευθυντής του τοπικού τμήματος περιβάλλοντος.

Υπολογίζεται ότι οι χελώνες μπλέχτηκαν σε περίπου 50 τόνους αποβλήτων σε μια έκταση 10 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτής.

«Μερικές από τις χελώνες δεν είχαν πόδια ή κεφάλια», δήλωσε ο Asaduzzaman Sayem από μια τοπική ομάδα συντήρησης Darianagar Green Boys.

Οι επιστήμονες ξεκίνησαν μελέτες για να εξακριβώσουν γιατί κάποιες από αυτές έφτασαν πίσω στην άμμο και τελικώς πέθαναν.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE