ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενισχύονται συνδικαλιστικά οι Κύπριοι αστυνομικοί –ΑΣΔΥΚ για ίδρυση ΚΑΣ και τις μισθολογικές κλίμακες -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενισχύονται συνδικαλιστικά οι Κύπριοι αστυνομικοί –ΑΣΔΥΚ για ίδρυση ΚΑΣ και τις μισθολογικές κλίμακες -ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποκτούν πιο δυνατή φωνή οι Κύπριοι αστυνομικοί.

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου με ανακοίνωσή της που στάλθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (16/07) στα Μ.Μ.Ε. γνωστοποιεί ότι έχει « κατέστη κοινωνός των αιτημάτων μελών της Αστυνομίας, πολλά από τα οποία εκκρεμούν εδώ και χρόνια».

Γνωστοποιεί, μάλιστα, τη δημιουργία Κλάδου Αστυνομικού Σώματος που υπάγεται στην ΑΣΔΥΚ, μέσω του οποίου θα γίνουν διεκδικήσεις.

Γίνεται ακόμη αναφορά στο θέμα της μισθολογικής ανέλιξης περίπου 1.300 μελών της δύναμης, που επανήλθε στο προσκήνιο την Τετάρτη (15/7).

Αυτούσιο το δελτίο Τύπου της ΑΣΔΥΚ:

«Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), είχε πρόσφατα συνάντηση με αντιπροσωπεία αστυνομικών και ειδικών αστυνομικών, οι οποίοι εκπροσωπούν μεγάλη ομάδα συναδέλφων τους. Η ΑΣΔΥΚ κατέστη κοινωνός των αιτημάτων τους, πολλά από τα οποία εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα, το αίτημα των αστυνομικών και ειδικών αστυνομικών, το οποίο έλαβε την περασμένη εβδομάδα το φως τη δημοσιότητας, αφορά στη μακρά εκκρεμότητα που παρατηρείται από μέρους της Κυβέρνησης για προώθηση της συμφωνίας για επιτάχυνση της μισθολογικής ανέλιξης, περίπου 1300 αστυνομικών. Μολονότι η Βουλή ψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο εντούτοις η Κυβέρνηση δεν προχωρεί στην εφαρμογή των σχετικών κανονισμών, επειδή το Γενικό Λογιστήριο αποτάθηκε στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση για τις υπό αναφορά μισθολογικές ρυθμίσεις. Η ΑΣΔΥΚ ελπίζει η χθεσινή σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να σημάνει και το τέλος σε αυτό το σήριαλ.

Άλλα φλέγοντα θέματα τα οποία απασχολούν τους αστυνομικούς είναι ο επιλεκτικός και όπως αναλόγως συμφέρει χειρισμός της Αστυνομίας ως Σώμα Ασφαλείας, η σοβαρή υποστελέχωση της Αστυνομίας, η καθυστέρηση στην πληρωμή των υπερωριών και στη λήψη του ελεύθερου χρόνου των αστυνομικών. Πρόσθετα θέματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι η έλλειψη συνδικαλιστικής φωνής, η ασφάλεια εν ώρα καθήκοντος και ο μη ισότιμος χειρισμός τους ως μισθοσυντήρητους εργαζομένους από μέρους του Κράτους.

Η ΑΣΔΥΚ δηλώνει ότι θα παλέψει και θα δώσει φωνή στους αστυνομικούς για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους αφού αναγνωρίζει ότι ως ομάδα αποτελούν μια μεγάλη κατηγορία αδικημένων κρατικών υπαλλήλων.

Η ΑΣΔΥΚ καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να προχωρήσει άμεσα με την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Μέσω του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της η ΑΣΔΥΚ θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των αστυνομικών.

Η ΑΣΔΥΚ καλεί επίσης όλους τους αστυνομικούς να προσχωρήσουν σε αυτήν και στον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος της έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσουν με δίκαιο και διαφανή τρόπο τα δικαιώματα που τόσα χρόνια άλλοι απλώς τους υπόσχονται.16 Ιουλίου 2020».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top