ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ: Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Μέρκελ: Στο επίκεντρο οι τουρκικές προκλήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου από την Τουρκία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «η κυρία Μέρκελ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιτυχία της Ελλάδας αλλά και για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ της Τρίτης, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, διμερείς σχέσεις και ιδιαίτερα θέματα οικονομίας και τουρισμού, καθώς και τρόπους συνεργασίας μετά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού. Στη σχετική ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με την ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις έπειτα από την έκδοση της Navtex.

Από Ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top