ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανταπάντηση Δημητρίου σε Αστυνομία για υπόθεση φόνου -‘Γεγονότα που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι σύμπτωση’

Ανταπάντηση Δημητρίου σε Αστυνομία για υπόθεση φόνου -‘Γεγονότα που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι σύμπτωση’

Νέα γραπτή τοποθέτηση από τον Αντώνη Δημητρίου σε σχέση με την υπόθεση διερεύνησης του φόνου του Παναγιώτη Καλλιτσιώνη.

Ο δικηγόρος του 40χρονου και του 29χρονου, οι οποίοι αν και είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για το έγκλημα, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι ελλείψει επαρκούς μαρτυρικού υλικού, επανήλθε μετά την επίσημη τοποθέτηση της Αστυνομίας (βλ. γραπτή δήλωση εκπροσώπου Τύπου, Χρίστου Ανδρέου).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητρίου σε γραπτή του τοποθέτηση 'αναφορικά με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ημερομηνίας 21/07/2020', σημειώνει μεταξύ άλλων ότι 'ως λειτουργοί της δικαιοσύνης, οφείλουμε να θέτουμε και δημόσια κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς για τον χειρισμό σοβαρών υποθέσεων'.

Προσθέτει ότι 'γεγονότα που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι σύμπτωση', αφήνοντας υπόνοιες για τον τρόπο που χειρίζεται υποθέσεις η Αστυνομία στην Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Το πλήρες κείμενο της γραπτής του τοποθέτησης:

'Τα γραφεία μας δεν προτίθενται να υπεισέλθουν σε δημόσια διαλογική συζήτηση με την Αστυνομία. Ως εκ τούτου, αυτή είναι η τελευταία ανακοίνωση μας για το όλο θέμα.

Ο λόγος που προβήκαμε στις δηλώσεις ημ. 21/07/2020, είναι γιατί ως λειτουργοί της δικαιοσύνης, οφείλουμε να θέτουμε και δημόσια κάποιους σοβαρούς προβληματισμούς για τον χειρισμό σοβαρών υποθέσεων.

Θεωρούμε ότι γεγονότα που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι σύμπτωση. Και τούτο διότι, το ίδιο συνέβηκε προ διετίας όπου τα γραφεία μας εκπροσωπούσαν τους υπόπτους σε διερευνώμενη υπόθεση φόνου, μεταξύ των οποίων και ο δολοφονηθέντας Παναγιώτης Καλλιτσίωνης και ενήργησαν όπως και στην πρόσφατη υπόθεση, με σθένος υπερασπιζόμενοι τους υπόπτους και η υπόθεση είχε την ίδια κατάληξη, δηλαδή την μη καταχώρηση κατηγορητηρίου. Και σε εκείνη την υπόθεση, την οποία εκ μέρους της Αστυνομίας χειρίστηκε ο ίδιος Αστυνομικός και δη υπεύθυνος του ΤΑΕ Αμμοχώστου, στιγματίστηκαν τέσσερεις άνθρωποι ενώ δεν υπήρχε ίχνος μαρτυρίας και στοιχείων προς τούτο.

Που σημαίνει ότι, επαναλαμβανόμενα γεγονότα παύουν πλέον να είναι σύμπτωση.

Ως εκ τούτου, η κριτική μας έγινε με απώτερο σκοπό να είναι εποικοδομητική και ως τέτοια θα έπρεπε να αξιολογηθεί και όχι να θέτει σε άμυνα το σύνολο του αστυνομικού σώματος, το οποίο σεβόμαστε πλήρως και για το οποίο νοιαζόμαστε καθότι, μια αξιόλογη αστυνομική δύναμη είναι αυτή που προστατεύει και την κοινωνία και τα παιδιά μας.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε, παρόλο που έχουμε δεκάδες άλλα παραδείγματα να δώσουμε, αφού σκοπός μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της Πολιτείας, της Αστυνομίας, αλλά και όλων μας.

Προσδοκούμε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Ευχαριστώ,

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ δια,
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ – ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ'.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top