ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ: Αυξάνεται στο 184,3 ο μέσος όρος κρουσμάτων COVID19 - +89% σε επίπεδο εβδομάδας

ΒΕΛΓΙΟ: Αυξάνεται στο 184,3 ο μέσος όρος κρουσμάτων COVID19 - +89% σε επίπεδο εβδομάδας

Μεταξύ 12 και 18 Ιουλίου ο ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων στο Βέλγιο έφτασε τα 184,3, αυξημένος κατά 89% σε σχέση με τις προηγούμενες 7 μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιστημονικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας. 

Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 164 νέα κρούσματα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα από την αρχή της κρίσης είναι 64.258. Ο αριθμός των θανάτων στη χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι 9.805 (4.913 στη Φλάνδρα, 3.395 στη Βαλλονία και 1.497 στις Βρυξέλλες). Στο Βέλγιο νοσηλεύονται 178 άτομα, εκ των οποίων τα 35 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο ρυθμός αναπαραγωγής του ιού έχει ανέλθει στο 1,08. Από 14 μέχρι 20 Ιουλίου, ο μέσος ημερήσιος όρος εισαγωγών σε νοσοκομεία ήταν 14, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 49% σε σχέση με τις προηγούμενες επτά μέρες που ήταν μόλις 9. Από 11 μέχρι 17 Ιουλίου ο ημερήσιος μέσος όρος θανάτων ήταν 3, ενώ τις προηγούμενες επτά μέρες ήταν μικρότερος του δύο.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής βιοστατιστικής Geert Molenberghs στο ραδιόφωνο MNM, τόνισε ότι τοπικά lockdown μπορεί να αρχίσουν να επιβάλλονται πολύ σύντομα, δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να εμφανίζουν αυξητικές τάσεις. “Θα πρότεινα ορισμένες περιοχές να τεθούν σύντομα εκ νέου σε καθεστώς lockdown.

 Εάν αυτό δεν συμβεί, η χώρα θα οδεύσει προς ένα δεύτερο, πιο δραστικό lockdown”, σημείωσε. Ειδικά για την ευρύτερη περιοχή της Αμβέρσας θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής ενός μικρότερου, λιγότερου δραστικού lockdown. “Οι αριθμοί αυξάνονται σημαντικά, την περασμένη εβδομάδα είχαμε 700 νέες μολύνσεις, την τελευταία εβδομάδα 1.200, σχεδόν τις διπλάσιες, κυρίως λόγω Αμβέρσας. Υπάρχουν, όμως, και θύλακες και σε άλλες περιοχές, μεταξύ αυτών και στις Βρυξέλλες. Οι αριθμοί ανεβαίνουν πολύ γρήγορα, πρέπει να δράσουμε άμεσα”, υποστήριξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top