ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΒΕΑ: Δίπλα στους Αμμοχωστιανούς απαιτώντας επιστροφή της κατεχόμενης πόλης

ΕΒΕΑ: Δίπλα στους Αμμοχωστιανούς απαιτώντας επιστροφή της κατεχόμενης πόλης

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) θα συνεχίσει να στηρίζει το δύσκολο έργο που επιτελούν οι Δήμοι και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, κατεχόμενες και μη, απαιτώντας επιστροφή της κατεχόμενης πόλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρεται ότι «με αφορμή τις επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, το σύνολο του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου της Αμμοχώστου, τον οποίο εκφράζουμε ως το Επιμελητήριο της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου, καταδικάζει το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος της Κύπρου το 1974, που άφησε πίσω του πληγές που παραμένουν ανοιχτές μέχρι σήμερα, 46 χρόνια μετά, πληγώνοντας κάθε εκτοπισμένο Κύπριο, αλλά και κάθε συμπατριώτη μας».

Παραμένουμε, συνεχίζει η ανακοίνωση «προσηλωμένοι στο στόχο της επιστροφής και του τερματισμού της τουρκικής κατοχής και της αποκατάστασης της ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου και στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, προσδοκώντας σε επιστροφή της Αμμοχώστου σαν απαρχή για την επιστροφή όλων των εκτοπισμένων στις εστίες και τις περιουσίες τους, υπό συνθήκες ασφαλείας».
 
Το ΕΒΕΑ «διαβεβαιώνει όλους τους εκτοπισμένους Αμμοχωστιανούς οι οποίοι αναγκάστηκαν να επαναδραστηροποιηθούν σε άλλες επαρχίες της Κύπρου ότι θα συνεχίσει να εκτελεί το καθήκον του και να τους στηρίζει στον αγώνα τους, παρ’ όλες τις προσπάθειες κάποιων να τους αφαιρέσουν την ταυτότητα».
 
Ακόμα το Επιμελητήριο «ως εκφραστής του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου της Αμμοχώστου και των Αμμοχωστιανών, ανεξάρτητα από τον τόπο που επιχειρούν, δηλώνει ξεκάθαρα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράσεις και πρωτοβουλίες για περαιτέρω ανάπτυξη της Επαρχίας Αμμοχώστου. Ακόμα θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις επιχειρήσεις μέλη του οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου».
 
Το ΕΒΕΑ διαβεβαιώνει ακόμα ότι «θα συνεχίσει να συμμετέχει στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, για την προβολή και προώθηση του τουρισμού στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, καλώντας κάθε Αμμοχωστιανό να αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται για προώθηση του τουρισμού στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».
 
Ταυτόχρονα θα εξακολουθήσει «να συμμετέχει ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν την κατεχόμενη πόλη και τις Κοινότητες της και να έχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα αρμόδια σώματα της πολιτείας, κυβέρνηση και Υπουργείο Εξωτερικών, πάντοτε σε συνεργασία με τον Δήμο Αμμοχώστου, για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον τόσο της κατεχόμενης πόλης όσο και της επαρχίας. Επίσης θα συνεχίσει να στηρίζει το δύσκολο έργο που επιτελούν οι 8 Δήμοι και οι 90 Κοινότητες της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου, κατεχόμενες και μη, για ορθή οικονομική ανάπτυξη και ευημερία».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top