ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων προστατευτικές μάσκες κινεζικής προέλευσης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων προστατευτικές μάσκες κινεζικής προέλευσης

Προστατευτικές μάσκες κινεζικής προέλευσης περιλαμβάνονται σε επικίνδυνα προϊόντα, τα οποία δεν ικανοποιούν την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας και έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά της ΕΕ σύμφωνα με στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX), αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Στην ανακοίνωση, την οποία αναμεταδίδει το ΓΤΠ, Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663 ή 22405603.

Μέσα ατομικής προστασίας

1.Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29, Αρ. Ειδοποίησης Α12/01026/20Το προϊόν φέρει σήμανση CE, αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί ως προστατευτικός εξοπλισμός από κοινοποιημένο οργανισμό. Επιπλέον, η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 88%) και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο.Τα ελαστικά κορδόνια συγκράτησης της μάσκας στο πρόσωπο αποσπώνται εύκολα και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο.Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

2.Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29, Αρ. Ειδοποίησης Α12/01027/20Η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 90 %) και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο.Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

3.Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29, Αρ. Ειδοποίησης Α12/01030/20Η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 86%) και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο.Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

4.Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29,  Αρ. Ειδοποίησης Α12/01031/20Η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 36%) και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο.Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

5.Προστατευτικήμάσκακινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29, Αρ. Ειδοποίησης Α12/01032/20Η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή≤59%) και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο.Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

6.Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29, Αρ. Ειδοποίησης Α12/01033/20Ημάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο.Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τημάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.

7.Προστατευτική μάσκα κινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29, Αρ. Ειδοποίησης Α12/01055/20Το προϊόν φέρει σήμανση CE, αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί ως προστατευτικός εξοπλισμός από κοινοποιημένο οργανισμό. Επιπλέον, η συγκράτηση σωματιδίων από το φίλτρο είναι ανεπαρκής (μετρούμενη τιμή ≤ 86%) και η μάσκα δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στο πρόσωπο. Κατά συνέπεια, υπερβολική ποσότητα σωματιδίων ή μικροοργανισμών μπορεί να περάσει από τη μάσκα αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό για τα μέσα ατομικής προστασίας.


Μηχανήματα

1.Μηχανή τεμαχισμού ξύλων κινεζικής προέλευσης.

Αναφορά RAPEX: Έκθεση 29, Αρ. Ειδοποίησης Α12/0908/20 Ο έλεγχος με τα δύο χέρια δεν λειτουργεί επαρκώς.Έτσι,ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει τα χέρια του στη ζώνη κοπής ενώ χρησιμοποιεί το μηχάνημα.
Επιπλέον,ο διακόπτης έκτακτης ανάγκης δεν σταματά όλες τις κινήσεις του μηχανήματος αλλά μόνο τον κινητήρα.Το χέρι του χρήστη μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στα κινούμενα μέρη και τη διαχωριστική σφήνα του μηχανήματος και να προκληθεί τραυματισμός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top