ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 23/07

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Πέμπτη 23/07

Οι εξελίξεις με την κρίση που προέκυψε λόγω των ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Οι εφημερίδες ασχολούνται μεταξύ άλλων με την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη την Πέμπτη 23/07, στο Παρίσι και την συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, την εκδήλωση διαμαρτυρίας χθες (22/07), έξω από το Προεδρικό και τη συνεδρία χθες (22/07) της ad hoc Επιτροπής για την λίστα των ΜΕΔ πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Προς εκτόνωση η κρίση» γράφει για έντονες διπλωματικές προσπάθειες για αποκλιμάκωση της έντασης που πυροδότησε η παράνομη τουρκική Navtex και η εξαγγελία σεισμογραφικών ερευνών με την Άνγκελα Μέρκελ να έχει σε αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο. Αλλού η «Α» γράφει για «τρύπες» στην οικονομική διαχείριση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και για τελεσίγραφο από τον Υπουργό Παιδείας. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι άνευ ανθυποψηφίου νέος πρόεδρος των Οικολόγων ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.
 
Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Υψηλοί τόνοι με λιγότερα μποφόρ» γράφει για παρέμβαση Άνγκελα Μέρκελ και προειδοποίηση προς Τουρκία και ότι το Ορούτς Ρέις παραμένει αγκυροβολημένο στην Αττάλεια χωρίς να κινηθεί προς το σημείο των ερευνών. Αλλού γράφει ότι στην ατζέντα της συζήτησης Αναστασιάδη – Μακρόν μεταξύ άλλων θα βρεθούν οι τουρκικές ενέργειες σε Κύπρο, Ελλάδα και Λιβύη όπως επίσης η αμυντική συνεργασία και η ενέργεια. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει για την απόφαση της Κυβέρνησης να μετακινηθούν αμέσως τα εργοστάσια παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή Κόρνου, πλησίον της Μονής Σταυροβουνίου και Τσερίου – Ιδαλίου.
 
«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Οι φρεγάτες στην αναμονή» γράφει ότι αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει λόγο για πυροσβεστική παρέμβαση από τη Γερμανία ενώ αναφορά κάνει και στην συνάντηση Αναστασιάδη – Μακρόν σήμερα στο Παρίσι. Αλλού ο «Φ» γράφει για την εκδήλωση διαμαρτυρίας χθες στο Προεδρικό από τους διοργανωτές γάμων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιχειρηματικοί και επενδυτικοί φορείς της Πάφου και όχι μόνο προωθούν τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου ύψους εκατ. ευρώ, του οποίου τη διαχείριση θα αναλάβει επενδυτικός φορέας διεθνούς κύρους για να μεγάλα αναπτυξιακά έργα του ιδιωτικού τομέα.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Διαβήματα για αποκλιμάκωση της έντασης» και γράφει ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει άπρακτη μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα που απειλεί ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αλλού γράφει για τις δηλώσεις στο ΚΥΠΕ χθες του Καθηγητή Πέτρου Καραγιάννη ότι το άνοιγμα της οδού Λήδρας αποτελεί πολιτική απόφαση και εναπόκειται στους ηγέτες των δύο πλευρών. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι «κάρφωσε» τη Γιωρκάτζη ο Ηροδότου και ότι δήλωσε σε σχέση με την λίστα των ΜΕΔ πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ότι «δεν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες, δεν έγινε έλεγχος των στοιχείων».
 
Η αγγλόφωνη “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο, «Ελλάδα, Κύπρος εκδίδουν δική τους Navtex» γράφει ότι η Τουρκία καταδίκασε τις «μαξιμαλιστικές» απαιτήσεις της Ελλάδας και ότι η ΕΕ δηλώνει ότι η κίνηση της Τουρκίας είναι πολύ ανησυχητική. Αλλού γράφει ότι ο δικηγόρος Κύπριου ο οποίος απελάθηκε στις ΗΠΑ αιτείται να θεωρηθεί ότι έχει εκτίσει την ποινή του για τα αδικήματα ηλεκτρονικής πειρατείας. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει για την εκδήλωση διαμαρτυρίας χθες έξω από το Προεδρικό επαγγελματιών οργάνωσης γάμων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top