ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ad Hoc Επιτροπή παραπέμπεται το θέμα με τις διαγραφές δανείων σε κόμματα και συνδεόμενες εταιρείες

Στην Ad Hoc Επιτροπή παραπέμπεται το θέμα με τις διαγραφές δανείων σε κόμματα και συνδεόμενες εταιρείες

Δεν συζητήθηκε την Πέμπτη (23/07) η ουσία του θέματος για τις διαγραφές δανείων πολιτικών κομμάτων ή εταιρειών σχετιζόμενων με αυτά, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, με τους καλεσμένους να παραμένουν έξω από την αίθουσα, πριν να ληφθεί η απόφαση προς αποχώρησή τους.

Του Γιώργου Τάττη

Ως εκ τούτου, παραπέμπεται στην Αd Hoc Επιτροπή από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών το σημερινό θέμα που τέθηκε προς εξέταση, σε σχέση με το θέμα που τιτλοφορείται ως ‘Διαγραφές δανείων από τραπεζικά ιδρύματα σε πολιτικά κόμματα ή εταιρείες συνδεδεμένες με πολιτικά κόμματα'.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ζητήθηκε από τους καλεσμένους να εξέλθουν της αίθουσας, για να συζητηθεί το κατά πόσον είναι δυνατή η συζήτηση στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Ακολούθως, μετά από συζήτηση περίπου μιας ώρας, οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν για την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και αποχώρησαν.

Η συζήτηση μετέπειτα περιορίστηκε στους όρους εντολής της Ad Hoc Επιτροπής, καθώς και στην ενδεχόμενη αντίδραση της κοινής γνώμης. Παράλληλα, αποφασίστηκε τα κόμματα να μεταφέρουν τις εισηγήσεις τους στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος θα τις μεταφέρει στην Αd Hoc Επιτροπή.

Το βασικό θέμα συζήτησης σε σχέση με τους όρους εντολής, αφορούσε ουσιαστικά και την συμπερίληψη των κομματικών δανείων, όπως και των συνδεδεμένων εταιρειών τους, στην Ad Hoc Επιτροπή, πέρα από τα Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα. Θέμα συζήτησης ήταν και η παραχώρηση δανείων από τις τράπεζες με χαριστικούς όρους.

Τελικά, αποφασίστηκε να σταλούν οι εισηγήσεις από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και να συνοψιστούν τα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν στα τραπεζικά ιδρύματα. Ερωτηματικό παραμένει και η χρονολογία από την οποία θα ξεκινήσει η εξέταση των δανείων, με τις πιθανές χρονολογίες (όπως προτάθηκε από τον ΔΗΣΥ) να είναι το 2000, ενώ οι όροι εντολής της Ad Hoc Επιτροπής διαφέρουν, φθάνοντας μόνο μέχρι και το 2013.

Στο τέλος της συνεδρίας, τόσο ο Μαρίνος Σιζόπουλος εκ μέρους της ΕΔΕΚ, όσο και οι Στεφάνος Στεφάνου (ΑΚΕΛ) και Ζαχαρίας Κουλίας (ΔΗΚΟ), εξέφρασαν επιφυλάξεις και την αντίθεσή τους με το περιεχόμενο της Λίστας Γιωρκάτζη. Παρομοίως εκφράστηκαν και οι βουλευτές του ΔΗΣΥ που ήταν παρόντες στην Επιτροπή. 

Περισσότερα σε λίγο...

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top