Αναστασιάδης: Προσβολή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Αναστασιάδης: Προσβολή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, συνιστά ευθεία προσβολή στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και στους διεθνείς θεσμούς, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Προσθέτει ότι προσβάλλει την ιστορική μνήμη, τις ευρωπαϊκές αξίες και ασεβεί επί του θρησκευτικού αισθήματος των Χριστιανών, Ορθοδόξων και μη σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Η Αγία Σοφία είναι ένα Οικουμενικό μνημείο με τεράστια ιστορία, του οποίου ο χαρακτήρας σήμερα αλλοιώνεται από τον Τούρκο Πρόεδρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει μικρόπνοα πολιτικά παιχνίδια», σημειώνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE