ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα - Ανάμεσα τους ζευγάρι Κυπρίων που ταξίδεψε στην Ολλανδία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα - Ανάμεσα τους ζευγάρι Κυπρίων που ταξίδεψε στην Ολλανδία

Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού, τα δυο με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό, το ένα μέσω της διαδικασίας ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ακόμα ένα μέσω των παραπομπών προσωπικών γιατρών, ανακοίνωσαν οι αρχές στην Κύπρο, την Κυριακή (26/7).

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 912 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 4 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 38 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 2 κρούσματα. Τα άτομα έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ζευγάρι Κύπριων οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στην Ολλανδία, χώρα η οποία ανήκει στην Κατηγορία Β. Επέστρεψαν στην Κύπρο στις 17 Ιουλίου, υποβλήθηκαν σε τεστ στο αεροδρόμιο, το οποίο ήταν αρνητικό. Στη συνέχεια έκαναν πάλι το τεστ ιδιωτικά, χωρίς συμπτώματα και βγήκε θετικό.

Από 85 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Αφορά επαφή ενός από τα τρία κρούσματα τα οποία ανακοινώθηκαν την περασμένη Πέμπτη 23/7/2020.

Πρόκειται για το 5ο άτομο στο συγκεκριμένο “cluster”, το οποίο είχε ξεκινήσει με κρούσμα την Τρίτη 21 Ιουλίου με τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος. Το άτομο αυτό είναι ασυμπτωματικό και προέρχεται από την Λεμεσό.

Διευκρινίζεται επίσης, σε συνέχεια ανακοινώσεων από το Wagamama και το Costa Coffee για κρούσμα σε υποστατικά τους, ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο που εργάζεται και στους δύο χώρους και ανακοινώθηκε χθες.

Από 168 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Η διαγνωστική εξέταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.

Επιπλέον, προστίθεται, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 473 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 50 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, είχαμε αποτέλεσμα για 98 δείγματα.

«Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1.057», αναφέρεται.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top