ΕΛΛΑΔΑ: Βρισκόμαστε σε καλο δρόμο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος

ΕΛΛΑΔΑ: Βρισκόμαστε σε καλο δρόμο, λέει η Αν. Κυβερνητική Εκπρόσωπος

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στο Αιγαίο βαίνει προς αποκλιμάκωση, εξέφρασε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, Αριστοτελία Πελώνη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την εικόνα που καταγράφεται σήμερα, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι «φαίνεται να βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Επανέλαβε, επίσης, ότι η πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί διάλογος υπό το καθεστώς απειλών και υπογράμμισε ότι ενέργειες όπως αυτές της τουρκικής NAVTEX σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακυρώνουν οποιαδήποτε προσπάθεια συζήτησης μεταξύ των δύο πλευρών.
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι σε όλους σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Τέλος, η κ. Πελώνη εκτίμησε ότι είναι θετικό το γεγονός της πραγματοποίησης της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Τουρκίας – Γερμανίας στο Βερολίνο, καθώς αποδείχθηκε ποιος επιθυμεί τον διάλογο και ποιος όχι.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE