ΕΠ. ΠΑΦΟΥ: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε Αμαργέτη-Πενταλιά

ΕΠ. ΠΑΦΟΥ: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε Αμαργέτη-Πενταλιά

Η πυρκαγιά στις περιοχές των χωριών Αμαργέτη και Πενταλιά είναι διαχειρίσιμη και υπό μερικό έλεγχο με την επιφύλαξη αναζωπυρώσεων,σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή.


Η πυρκαγιά ανέφερε, κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 τετρ. χιλιομέτρου με ψηλή άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα, αριθμό δέντρων και πεύκα.
 
Στο μέρος της πυρκαγιάς θα παραμείνουν, όπως σημειώνει, δυνάμεις πυρόσβεσης καθ`όλη τη διάρκεια της νύχτας για ασφάλιση της περιμέτρου, τελικές κατασβέσεις και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.
 
Σημειώνεται πως για την κατάσβεση της φωτιάς εργάστηκαν δυνάμεις από Πυροσβεστική Υπηρεσία, Τμ. Δασών, Πολιτική Άμυνα, Ταμείο Θήρας, Κοιν. Συμβούλια Πενταλιάς και Αμαργέτης. Επίσης εναέριες δυνάμεις, ενώ το έργο κατάσβεσης ενισχύθηκε και από την Λεμεσό.
 
Επίσης χρειάστηκε κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς να εκκενωθεί αριθμός κατοικιών στην περιφέρειας του χωριού Πενταλιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE