ΔΙΕΘΝΗ

Επίπεδο ρεκόρ άγγιξε η τιμή του χρυσού, πλησιάζοντας τα 2.000 δολάρια

Επίπεδο ρεκόρ άγγιξε η τιμή του χρυσού, πλησιάζοντας τα 2.000 δολάρια

Επίπεδο ρεκόρ άγγιξε σήμερα η τιμή του χρυσού καθώς οι ανησυχίες που αφορούν μεταξύ άλλων την πανδημία του κορωνοϊού και την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια που προσφέρει το πολύτιμο μέταλλο, η τιμή του οποίου αναμένεται πως θα ξεπεράσει και τις 2.000 δολάρια την ουγκιά.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, χρυσός ενισχυόταν το απόγευμα της Δευτέρας πέραν του 2% στα 1.941,11 δολάρια ανά ουγκιά αφού πρώτα ανήλθε μέχρι και τα 1.943,92 δολάρια την ουγκιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικά υψηλό επίπεδο που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011.

Τα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκαν επίσης κατά 2% στα 1.938,70 δολάρια.
 
«Ενώ πιστεύουμε ότι ο χρυσός θα συνεχίσει να υποστηρίζεται από τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις, κατά την άποψή μας, οι πρωταρχικοί μοχλοί ανόδου της τιμής του χρυσού είναι ο αρνητικός συσχετισμός των πραγματικών επιτοκίων και του δολαρίου. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την περιορισμένη αύξηση της προσφοράς καθώς συνεχίζεται η συγκράτηση των κεφαλαιουχικών δαπανών, θα αυξήσουν τις τιμές του χρυσού», αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων της UBS Mark Haefele σε σημείωμα στους πελάτες της τράπεζας τη Δευτέρα.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με το Bloomberg, με τον κόσμο να αντιμετωπίζει μια εκτεταμένη περίοδο άνευ προηγουμένου οικονομικής και πολιτικής αναταραχής, ο χρυσός έχει πλέον θέσει στόχο τα 2.000 δολάρια. Κάποιοι στην αγορά υποστηρίζουν ότι το «ασφαλές καταφύγιο», όπως αποκαλείται ο χρυσός, θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και το επίπεδο των 2.000 δολαρίων, προσθέτει.
 
Προσθέτει ότι η άνοδος της τιμής του χρυσού ακολουθεί αντίθετη πορεία από αυτή του αμερικανικού νομίσματος το οποίο υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου και πλέον ενός έτους, ως αποτέλεσμα των αρνητικών πραγματικών επιτοκίων στις ΗΠΑ και τις εκτιμήσεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει την ευνοϊκή νομισματική πολιτική όταν θα συνεδριάσει την τρέχουσα εβδομάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top